MotoNews.pl

Toyota Corolla 1.4 2004 Deska rozdzielcza się nie świeci.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, posiadam Toyotę Corolle 1.4 z 2004 roku i już od pewnego czasu pojawił się problem, a dokładniej przestały świeci przyciski podświetlane na desce rozdzielczej, wszystkie po za przyciskiem od klimatyzacji. Sam nie wiem za bardzo co może być przyczyną tego, ale stawiam na przepalenie się żarówki czy co tam pod deską siedzi. A pisząc ten temat mam nadzieję że ktoś wie jak rozwiązać mój problem, lub poinstruować mnie jak sprawdzić przyczynę i jeśli trzeba jak dostać się do żarówki odpowiedzialnej za podświetlanie deski rozdzielczej. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

A jaka masz klime reczna-nawiewy na pokretlach ,czy automatyczna -panel z przyciskami?

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Była montowana z 2lata po zakupie, po prostu mam przycisk i jak go nacisnę to moc klimatyzacji reguluję na pokrętłach od ogrzewania, i tylko ten przycisk się świeci nic innego po za tym.

[ wiadomość edytowana przez: kwjklonowski dnia 2012-08-26 16:18:43 ]

do podświetlenia pokręteł potrzebujesz 2 szt. żarówek w1,2w,te same są w popielniczce i zapalniczce, dostępnena rynku,do klawiszy są nietypowe(zdobycie ich na rynku poza aso jest chyba niemożliwe)-więc zostaje tylko aso-jedź do nich i powiedz co potrzebujesz,wymień żarówki i powinno być dobrze.

Cytat:
2012-08-26 20:07:42, syd pisze:
[...]do klawiszy są nietypowe(zdobycie ich na rynku poza aso jest chyba niemożliwe)-więc zostaje tylko aso-jedź do nich i powiedz co potrzebujesz,wymień żarówki i powinno być dobrze.

Dostępne, ale bez podstawek. Temat taki sam jak z podświetleniem w Carinie i wielu innych.
Sklep elektroniczny, miniatura żarówka za ~1,-PLN, tylko przełożyć trzeba w oprawce.
Najlepiej wyjąć najpierw starą na wzór.
Pozdro.

Cytat:
2012-08-26 16:18:01, kwjklonowski pisze:
Była montowana z 2lata po zakupie, po prostu mam przycisk i jak go nacisnę to moc klimatyzacji reguluję na pokrętłach od ogrzewania, i tylko ten przycisk się świeci nic innego po za tym. [ wiadomość edytowana przez: kwjklonowski dnia 2012-08-26 16:18:43 ]

No to plastykowy panel ten ze skora od dzwigni zmiany biegow w gore , odczep wtyczki od zapalniczki, wyjmij srodkowe pokretlo nawiewow odkrec srubke ,zdejmij panel nawiewow do siebie ciagnac, aby wyskoczyl z zatrzaskow i wymien te 2 zaroweczki o kt pisze SYD.To sa takie jak w maluchu w zegarach od kontrolek dostepne na kazdej stacji benzynowej.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Ok, dziękuję wam bardzo. Jeszcze dzisiaj zabieram się za to. Jeszcze raz dzięki panowie.