MotoNews.pl
2 Problem z Alarmem GMS AMC 500 pomocy ! (268778/18)

Problem z Alarmem GMS AMC 500 pomocy !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem szczęśliwym posiadaczem Toyoty Carina E 97r. I postanowiłem założyć do niej alarm. Alarm to GMS AMC 500. Toyota ma fabrycznie centralny zamek ale nie z pilota. Proszę o pomoc w podłączeniu tego wszystkiego. Pozdrawiam.

Schemat instalacji :

GMS AMC 500

No i w czym problem ...masz jak byk na schemacie co do czego.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Schemat alarmu to ja rozumiem. Tylko nie wiem gdzie to do samochodu podłączyć. Mam książkę carina e sam naprawiam ale nie ma tam opisane jakie kable i gdzie one są.

Cytat:
2012-10-28 18:35:35, zajgla pisze:
Schemat alarmu to ja rozumiem. Tylko nie wiem gdzie to do samochodu podłączyć. Mam książkę carina e sam naprawiam ale nie ma tam opisane jakie kable i gdzie one są.

No to musisz kupic ksiazke sam montuje....
Lub wziac kontrolke do lapy i znalezc sterowanie zamkiem na sterowniku lub w wiazce z drzwi kierowcy wpiac sie w obwod door locka- sterowanie masami wiec musisz tak skonfigurowac centrale alarmu aby sterowala masami.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Skoro jesteś taki mądry to napisał byś gdzie co jest a nie się potrafisz tylko wymądrzać. Chyba po to jest forum żeby ludzie pomogli ? Czy ty tu jesteś po to żeby się wymądrzać a nie ludziom pomagać ?

Cytat:
2012-10-29 09:22:12, zajgla pisze:
Skoro jesteś taki mądry to napisał byś gdzie co jest a nie się potrafisz tylko wymądrzać. Chyba po to jest forum żeby ludzie pomogli ? Czy ty tu jesteś po to żeby się wymądrzać a nie ludziom pomagać ?

A co ja napisalem ponizej jak nie to, gdzie znalezc.....????
przeczytaj drugi i pozostale wersy wypowiedzi zamiast sie rozczulac i niezdrowo podniecac nad pierwszym .
Jak mam to prosciej napisac ???wiazka drzwi kierowcy to ta wiazka ktora wylazi z drzwi kierowcy i laczy sie w progu z reszta za pomoca kostek polaczeniowych....a ty masz za zadanie znalezc sterowanie zamkiem , wiec bierzesz zaroweczke 1,2w z kabelkiem i krokodylkiem , ale nie takim zywym ,tylko jego metalowym odpowiednikiem uzywanym w technice,wpinasz go do masy czyli niezalakierowanej czesci karoserii a drugim koncem dziubiesz od tylu w kostke dotykajac pinow tak dlugo az zamek kliknie i sie np zamknie lub otworzy to w te kable sie wepniesz alarmem.
Znajdziesz dwa kable na zamknij i dwa na otworz czyli sterowanie z wkladki zamka i sterowanie z przycisku door lock na panelu zamykania szyb.Wpiac sie nalezy w door lock, poznasz go po tym ze jak wepniesz sie kontrolka i zamek kliknie to naciskajac na door lock juz nie powtorzy tej komendy.
Tylko nie pytaj znowu gdzie to znalezc tylko zapytaj konkretnie co chcesz znalezc to ci odpowiem jak to zrobic.Bo znalezc mozna wszystko w obrebie kolumny kierownicy i wiazek progowych.
Rozbierasz pod kierownica plastyki na progu i ten trojkatny przy nodze lewej kierowcy.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
A co ja napisalem ponizej jak nie to, gdzie znalezc.....???? przeczytaj drugi i pozostale wersy wypowiedzi zamiast sie rozczulac i niezdrowo podniecac nad pierwszym .

Pewnie się bardzo podnieciłeś pisząc te parę słów do mnie, ale mniejsza w to. Już sobie poradziłem a my nie będziemy się cisnąć na forum bo to nie jest od tego. pozdrawiam.

Temat do zamknięcia.

[ wiadomość edytowana przez: zajgla dnia 2012-10-30 20:04:48 ]

Cytat:
2012-10-28 18:35:35, zajgla pisze:
[...] Mam książkę carina e sam naprawiam ale nie ma tam opisane jakie kable i gdzie one są.

Mieć, a mieć i umieć korzystać to dwie zasadniczo różne sprawy... Strona 237.

Big, Ty to masz cierpliwość i dobre serce
Pozdro.

Cytat:
2012-11-01 02:03:25, Perzan pisze:
Mieć, a mieć i umieć korzystać to dwie zasadniczo różne sprawy... Strona 237. Big, Ty to masz cierpliwość i dobre serce Pozdro.

No coz sa ludzie ktorzy nie rozumieja tego co jest napisane i nic na to nie poradza .Gorzej gdy nie sa tego swiadomi i wtedy staja sie dodatkowo niemili.
Mam takiego kolege w pracy jest bardzo sympatyczny i uczynny ,ale potrafi ze dwa razy dziennie przyjsc zapytac jak podlaczyc przekaznik z dioda.Za kazdym razem mu pokazuje palcem te kable i tlumacze ze to wg tego opisu na obudowie to jest cewka ,to styki jeden stale zwarty a drugi przelaczny i ta dioda na schemacie ma strzalke w kierunku przewodzenia i ten pasek ze schematu jest na obudowie tej diody tak zeby skojarzyc....I on mi mowi ze on to rozumie tylko tak dla pewnosci przyszedl sie zapytac.
To tak jak moj kolega z ogolniaka swietny matematyk tlumaczyl mi zadanie ktorego nie rozumialem i potem juz je zrozumialem , ale i tak nastepnego juz nie zrobilem Pozniej ja mu tlumaczylem schemat w samochodzie i on tez go zrozumial , tylko na koniec zapytal jak on ma to teraz odniesc do tej kupy kolorowych kabli , bo dalej niewie co do czego ma wetknac aby dzialalo.
Kazdy czlowiek na szczescie jest inny kazdy na swoj sposob uposledzony w jakiejs dziedzinie ,i nie nalezy sie o to na nikogo obrazac.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2012-11-01 02:03:25, Perzan pisze:
(...) Big, Ty to masz cierpliwość i dobre serce Pozdro.

dlatego jest Big