Już kiedyś pisałem na forum. Chciałem kupić sobie 2107, pytałem o rady itd. Zamiast kupić 2107, kupiłem sobie opla omegę, którego nie darzę sympatią i chcę wrócić na tą jasną stronę mocy. Upatrzyłem sobie kilka 2107, ale mam kolejne wątpliwości i pytania. A największa... cóż. Ostatnio jak byłem na oględzinach to trafił mi się model, który nie palił na jeden cylinder. Wiem, powodów może być wiele, od zwykłej zasyfionej świecy, poprzez nagar, aż... i właśnie nie wiem co dalej.
Jak przedstawiają się potencjalne koszty naprawy w wariantach od najłagodniejszego (świeca to tam wiem, że fortuny nie kosztuje), do tego najgorszego, o którym nie mam pojęcia?
Pytanie numer 2. Większość modeli, które są zdatne do kupna to modele z lat poprzedzających te z 5-cio biegową skrzynią. Czy do 2107 po drobnych modyfikacjach pasuje tylko skrzynia z poldka, czy można patrzeć też po innych samochodach (chodzi o minimalne modyfikacje)? Czy wymiana skrzyni biegów jakoś znacząco wpłynie na jakość jazdy (pytanie może i lamerskie, ale nie jestem mechanikiem)?
Z góry dziękuję za odpowieź!
Miło wrócić na forum

Jak buda ok, wnętrze ładne, wszystko (elektryka itp) działa to czemu nie.