Cytat:
|
2013-01-31 16:54:22, Mkola16 pisze:
Witam, miałam dziaisiaj dziwne zdarzenie. Mam aurisa z 2008 r ze skrzynią automatyczną. Jeżdżę tym autem od roku, ale taka sytuacja jak dzisiaj jeszcze się nie wydarzyła - po uruchomieniu auta, wrzuceniu biegu i naciśnięciu pedału gazu, auto nie chciało jechać. Stałam na płasko usytuowanym parkingu i nie mogłam ruszyć ani do przodu, ani do tyłu. Samochód zachowywał się tak, jakby nie mógł podjęchać np, pod krawężnik - podczas dodawania gazu wzrastały obroty na obrotomierzu, ale auto nie jechcało, jakby coś blokowało koła. Zaznaczam, że ręczny nie był zaciągnięty. Wyłączałam auto trzykrotnie (odczekając chwilę) i sytacja z ruszaniem się powtarzała. Dopiero za 4-tym razm auto jak gdyby nigdy nic, ruszyło. Podczas moich prób ruszenia autem, nie świeciły się żadne kontrolki na wyświetlaczu. Sytuacja taka powtórzyła się dzisiaj trzykrotnie. Byłam w serwisie toyoty i stwierdzili, że komputer nie odnotował żadnych błędów, auto jest w 100% sprawne. Oczywiście w toyocie auto pełzało książkowo. Po wizycie w Toyocie, auto ruszyło. Czy powieci mi o co tutaj chodzi? Co było powodem problemów z ruszeniem? Pozdrawiam.
|
|
A niema problemow z odpalaniem np slaby akumulator?Byla jakas naprawa blacharska?
Niech mu zrobia inicjalizacje MMT na poczatek.
-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer