Od dłuższego czasu w Trójmieście budujemy taką oto Ładziankę
Bazą właśnie stała się Lada 2107 z silniczkiem 1.5 z 1989r. Obecnie siedzi w niej silnik z BMW 730 - 3.0 V8 (M60B30). Dlaczego taki wybór ? Kumpel miał do sprzedania zdrową Ladę za 1500zł a, że mamy jeszcze Wołgę M24 73r. to czemu by jej nie kupić koleżanki ?
Troszkę pojeździłem Ładą, ale, że lubimy zwariowane pomysły to stwierdziliśmy, że w PL jest stanowczo za mało zajebistych Ładzianek
Auto wyglądało z początku tak :
Na chwilę obecną wygląda tak :
Widok ściany grodziowej. Można zwrócić uwagę na przedłużone wahacze o 7cm na stronę (szerzej i możliwie większy promień skrętu), przekładnię ze wspomaganiem od Hondy Civic, wzmocnione podłużnice,
Następnie bagażnik z układem chłodniczym z Passata B4 1.9TDi - spora chłodnica i mega wydajne ciągnące powietrze z chłodnicy pod auto wentylatory (z przodu już nie wejdzie, sportowym zbiornikiem paliwa oraz obudową akumulatora, jeszcze nie podłączone) - dodam, że to wszystko to są narazie przymiarki, ale docelowo będą w tym miejscu i układ chłodniczy będzie zabudowany włącznie z wylotem pod autem :
Tutaj widzimy wnętrze, czyli część tunelu z częścią klatki oraz poszerzenie na ori felgach - docelowo będą jeszcze poszerzone i będą zamontowane poszerzki, oraz lekko przegiętą glebę (ucieliśmy prowizorycznie sprężyny o 2 zwoje, żeby po prostu zobaczyć jak to wygląda)
Tutaj mamy serducho :
Na chwilę obecną są budowane kolektory, czekamy na pedal box z UK. Zarejestrowałem się tutaj, żeby poprosić Was o kilka porad, o których będę pisał na bieżąco (których nie znajdę w szukajce
).
Do czego auto będzie służyło ? Do jazdy
Narazie most zostaje oryginalny, tylko go zaspawamy i połączymy hybrydą wału bmw z ładą. Narazie ogarniamy przód - czyli dopracowujemy skręt, i prowadzenie. Jak przyjdzie pedal box to będziemy mogli dalej budować tunel środkowy, zamontować fotel i iść się bawić z tyłem. Pas przedni będzie musiał być nieco przerobiony, ale na plus hehe
Mam nadzieję, że trafię tutaj na normalnych ludzi, którzy nie są hejterami i którzy nie skreślą tematu na dzień dobry tekstami - beznadziejny, po co, bez sensu, to się nie będzie prowadzić. Auto będzie budowane tak długo jak to będzie wymagane.
Z zewnątrz będę chciał żeby nie było AŻ tak widać, że coś z nią jest nie halo
Pozdrawiam, Piotr (Pepez)

Mam cichą nadzieję, że będzie kiedyś okazja zobaczyć i być może przejechać się na zlocie/spocie