Błąd P2047 Avensis 2.0 D4D (1CD-FTV)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem posiadaczem Avensis 2.0 D4D z 2004 roku w dniu wczorajszym podczas jazdy autostradą silnik wszedł w tryb awaryjny, zapaliła się kontrolka chek enginne, auto traciło moc i zaczeło bardzo mocno kopcić siwo-czarnym dymem. Po podłaczeniu do komputera wyświetlił się błąd P2047.
Wyczytałem że błąd związany jest z filtrem cząsteczek stałych:
"P2047 Przerwa w obwodzie dodatkowego wtryskiwacza paliwa."
Co to oznacza? Proszę o pomoc.

No to masz nie lada problem .W Polsce moze ze dwa takie auta jezdza z twoim wlacznie
Zanurz na noc w nafcie piaty wtrysk i rozruszaj go pradem najlepiej oczyscic w myjce ultradzwiekowej.
Sprawdz tez instalacje zasilanie po zaplonie 12v a drugi kabel do ECU.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-06-09 14:27:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-06-09 14:30:12 ]

Czyli problem mam z piątym wtryskiem, jego działaniem mechanicznym lub sterowaniem elektrycznym. To teraz nasuwa się pytanie czy nie lepiej usunąć wkład z filtra cząsteczek stałych, zaślepić wtryskiwacz zamontowac emulator lub zmianę w oprogramowaniu? Bo zachwile może się okazać że tak czy tak będzie trzeba go usunąć z innego powodu np uszkodzenia lub jego zatkania.

Bigelektron zdemontowałem piąty wtryskiwacz. Czy orientujesz się jakie ciśnienie podawane jest przez pompe paliwa do wtryskiwacza ?
Wtyczka na wtryskiwaczu ma dwa piny, czy jeden z nich jest plusem a drugi minusem? Czy jak napisałeś jeden jest 12V a drugi sterujący?