Cytat:
|
2013-10-10 18:13:55, djmarkus pisze:
Na zimę musi być płyn coby większych kłopotów woda nie narobiła Jest możliwość wstawienia klina tylko musisz zdobyć takowy i wydłubać stary czarny
|
|
No tak, chce jeszcze nią troche pojeździć bez większych remontów także wymienie ten "płyn".
Mam jeszcze pytania co do samego silnika, chodzi o odpalanie korbą. W bagażniku była oryginalna, więc musiałem spróbować. Problem w tym że nie szło go odpalić, bo stawiał zbyt duże opory, tzn. ogólnie jest do ruszenia, ale po rozpędzeniu korby zaraz zaczynało się takie tarcie że nie mogłem utrzymać prędkości odpowiedniej do uruchomienia silnika. Czy w każdym modelu tak ciężko jest odpalić motor?
Oprócz tego prosze o jakieś porady jak najłatwiej sprawdzić czy silnik przechodził remont (ja myślałem nad pomiarem ciśnienia sprężania). Zdaje mi się że silnik przechodził remont, lub też jest wyjątkowo wytrzymały. Na końcu instrukcji obsługi któryś z właścicieli zapisywał wymiany oleju i naprawy, ostatni przebieg jaki widze to 181 tysięcy, a na liczniku mam ~ 32 tysięce.
Pozdrawiam