MotoNews.pl
1 Moment dokręcania wtryskiwaczy (273382/18)

Moment dokręcania wtryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wie ktoś może jakim momentem dokręca się wtryskiwacze w yarisie 1,4 d4d silnik ND-TV

Teraz niemam jak sprawdzić ale cos poniżej 30Nm jak dasz 30 nie będzie zle ważne zebys nie dopierniczyl na np. 40-50 bo po nagrzaniu zlamie lapke lub wyrwie szpilke.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

chodzi o to że mechanik dokręcał mówił że coś chyba 27 i pękła mu ta łapka , ale to już nie problem dzisiaj założył nową nie wiem czy pamiętasz mój problem błąd p1229 w serwisie kazali wymienić listwe cr a ten mechanik zaczął od wtrysków i wtryski po regeneracji i czyszczenie zbiornika oraz układu i nowy filtr i jak inne auto wszystko pięknie chodzi tam gdzie regenerowali powiedzieli że wtryski napewno mają mały przebieg napewno mniej niż 100 tys tylko widziałem części brunatne jak rdza mówili że to od wody w paliwie . auto ma 98700 km więc oni uważają że to oryginalny przebieg.

Cytat:
2013-11-09 13:26:48, piotrekaudi pisze:
chodzi o to że mechanik dokręcał mówił że coś chyba 27 i pękła mu ta łapka , ale to już nie problem dzisiaj założył nową nie wiem czy pamiętasz mój problem błąd p1229 w serwisie kazali wymienić listwe cr a ten mechanik zaczął od wtrysków i wtryski po regeneracji i czyszczenie zbiornika oraz układu i nowy filtr i jak inne auto wszystko pięknie chodzi tam gdzie regenerowali powiedzieli że wtryski napewno mają mały przebieg napewno mniej niż 100 tys tylko widziałem części brunatne jak rdza mówili że to od wody w paliwie . auto ma 98700 km więc oni uważają że to oryginalny przebieg.

Niema możliwości żeby pekla przy 27NM ani 30 ...Albo dopierniczyl na maxa albo ma klucz do wywalenia.

-----------------
Naprawa elektroniki.

też tak podejrzewam że pękła z jego winy ale ok w końcu samochód jezdzi normalnie . A mam jeszcze pytanko czy mógłbyś jakoś zinterpretować mi protokoły z tej regeneracji i sprawdzenia przed regeneracją ?

Cytat:
2013-11-09 20:38:04, piotrekaudi pisze:
też tak podejrzewam że pękła z jego winy ale ok w końcu samochód jezdzi normalnie . A mam jeszcze pytanko czy mógłbyś jakoś zinterpretować mi protokoły z tej regeneracji i sprawdzenia przed regeneracją ?

O znaczenie tych parametrow z naprawy to najlepiej zapytaj tego co ja wykonywal ,nie mam o tym pojęcia co z tymi wtryskami wyprawiają .Ja ograniczam się do diagnostyki i zalozenia nowych lub używanych.Jakos nie spotkałem nikogo komu później te regenerowane nie stukaly lub nie wzrastalo zużycie paliwa.

-----------------
Naprawa elektroniki.