MotoNews.pl
9 Waz Lada 2107 engine 2103 1989r 52 000km (275208/265)

Waz Lada 2107 engine 2103 1989r 52 000km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jak juz kazdy wie zanabyłem ładną łade 2107 z 1989 roku od praktycznie 1 wlasciciela. Na początku jak mi dzwonił dał trochę zaporową cenę (2000zł) pozniej zjechał na 1500 ale olałem temat... na 24h Po ok 24h dzwoni ponownie miły Pan rocznik 1936 i proponuje mi cenę złomową (600zł) to ja w ruch umowy i pojechalismy kupić
Autko ogolnie utrzymane dobrze w malymi jakimis ryskami parkingowymi. Jak kupowałem miał kołopaki ale po zdjeciu kołopaków i wyczyszczeniu tego całego syfu ukazały się dobrze utrzymane felgi w stanie orginalnym z dekielkami
Co tu duzo opowiadac napewno Atu plus idzie won (jakby ktos chciał moge pogonic po kosztach) z ubeczpieczeniem do wrzesnia Łada zostaje

POnizej foty
Taka mala sesyja

2 rzecz o ktorej zapomnialem napisać: dałem taką kwotę jaką dałem za nią (pisze wyżej) a mam założony komplet nowiutkich tłumików z dwururką, nowiutki akumulator (koszt ok 260zł w oszą), nówki gałki przód, nowa pompa wody oraz alternator Opłacało się

Nie no, wkuterwiłem się. Ładna skubana. I za takie pieniądze. Tylko zazdrościć.

Może ktos mi podpowie?
Lada odpala normalnie , ale jak sie zagrzeje i postoi np 10 min to ciezko ją odpalić. Powiem tyle ze lekko mi sie poci z tego wichajstra co otwiera druga przepoustnice.

Jak jest ciepła to odpalaj z gazem w podłodze

piękna sztuka Turn, pozazdrościć i pogratulować tylko

Cytat:
2014-05-19 22:31:50, DJ_Turn pisze:
Może ktos mi podpowie? Lada odpala normalnie , ale jak sie zagrzeje i postoi np 10 min to ciezko ją odpalić. Powiem tyle ze lekko mi sie poci z tego wichajstra co otwiera druga przepoustnice.

Standard w 2107 Mój patent to kręcić i powolutku coraz mocniej wciskać gaz. Przy pewnym wciśnięciu pedału zaskoczy. Nie wolno oczywiście wyciągać ssania, bo zalejesz ladną a wtedy to już tylko but w podłodze.

Cytat:
2014-05-20 22:55:00, Kamil_H pisze:
Standard w 2107 Mój patent to kręcić i powolutku coraz mocniej wciskać gaz. Przy pewnym wciśnięciu pedału zaskoczy. Nie wolno oczywiście wyciągać ssania, bo zalejesz ladną a wtedy to już tylko but w podłodze.

u mnie tez to bardzo dobrze działa

ale to tak powinno byc czy cos nie tak z gaziorem ?

I tak i nie. Możesz to poprawić, ale nie musisz, no chyba ze chcesz, no ale nie umiesz.

W zimie silnik powinno się odpalać bez dodawania gazu, w lecie gdy jest mocno zagrzany powinno się odpalać z dodaniem gazu.

Cytat:
2014-05-21 22:57:32, SzokoLada pisze:
I tak i nie. Możesz to poprawić, ale nie musisz, no chyba ze chcesz, no ale nie umiesz.

Satysfakcjonująca odpowiedz
Moze cos wiecej na ten temat?

Jeżeli ci to przeszkadza, to reguluj gaźnik, jeżeli nie, to znajdź ten magiczny sposób na odpalanie z pól obrotu.

I tak w takim stanie wydaje mi się, że te 600 zł to chyba jakiś kit

Cytat:
2014-05-21 23:26:29, pawelkielich pisze:
I tak w takim stanie wydaje mi się, że te 600 zł to chyba jakiś kit

zeskanowacci umowe? dac nr do wlasciciela?

Cytat:
2014-05-21 23:31:05, DJ_Turn pisze:
zeskanowacci umowe? dac nr do wlasciciela?

A tam, odsprzedaj mi za tysiąca!

Po prostu, cena jak napisałeś złomowa. Na allegro w takim stanie by wrzucili za pewnie 5000 zł bo przebieg mały od pierwszego właściciela i wielki klasyk

Cytat:
2014-05-22 11:08:58, pawelkielich pisze:
Po prostu, cena jak napisałeś złomowa. Na allegro w takim stanie by wrzucili za pewnie 5000 zł bo przebieg mały od pierwszego właściciela i wielki klasyk

Gosciu chciał pierw 2000zł ale poprostu stweirdził ze chce sie pozbyc i tyle. . .

wymylem komorę ale dąże do lepszego efektu

Czym myłeś ? Tak z ciekawości pytam. Pierwszy raz czyściłem u siebie komorę silnika w zeszłym roku, w wakacje. Chcę w okolicach lipca zrobić poprawkę.

Pierw dimerem w ropownicy wymieszanym z wodą, poźniej ropą , oczywiscie między środkami splukane zostało myjką ciśnieniową z obrotową końcówką a na koniec kupiłem taki środek w JULI z naftą. Jeśli bardzo chcesz mogę podać nazwę tylko muszę zejść do garażu.