A wiec tak w ładziance zaczęła troszkę wariować elektryka.
Zacznę od 1wszej rzeczy.
Pewnego dnia brakło mi ładowania kupiłem nowy pasek elegancko ale po jakimś czasie zaczął piszczeć patrze no jest trochę luźny ale nie mogę go bardziej naciągnąć a mam jeszcze jakieś 2-3 cm do przesunięcia i sie za bardzo nie chce. Czasami jest tak że odpalę piszczy jadę na 2 biegu np do 4 tyś obrotów zmiana na 3 bieg i przestaje piszczeć, jak zmieniam bieg przy 3 tyś piszczy cały a czas czasami sam z sb przestaje.
2 sprawa to jest taka że raz nie mam lewego tylnego pozycyjnego a za innym razem nie mam prawego tylnego pozycyjnego i podświetlenia tablicy, to samo ze światłami drogowym raz świecą 2 raz tylko prawe.
Dzisiaj taka akcja 3 razy zmieniałem bezpieczniki łącznie 9 szt. Podczas jazdy pracowała dmuchawa i ogrzewanie tylnej szyby włączyłem kierunek w prawo zazwyczaj i za każdym razem przy ruszeniu raz ostrzejszym,raz podczas jazdy normalnej, a raz wyjeżdżałem z parkingu. Za każdym razem jeb, nie mam kierunków nie działa obrotomierz, licznik, reszta kontrolek i gniazdo zapalniczki. Za 3 razem jak się tak stało spaliły się tylko od kierunków i to od licznika, ale po włączeniu awaryjnych spalił się i bezpiecznik od nich.
Ostatnia sprawa a więc tak nie działa mi kontrolka rezerwy, a tak właściwie to mi działa tylko kontrolka tylnych przeciwmgłowych i kierunków żadna inna. Nie wiem wyjąć licznik sprawdzić czy coś jeśli tak to jak się go wyjmuje ??

Odkręcasz, odchylasz cały panel, wsuwasz rękę i odpinasz wszystkie wtyczki, linkę prędkościomierza i pamiętaj o odkręceniu pokrętełka od licznika dziennego