MotoNews.pl

Wymiana regulatora ciśnienia 0281002507 1.4 d4d corolla e12

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam kilka pytań w sprawie regulatora ciśnienia o nr. jak w tytule postu a mianowicie:
1. ww. regulator pod nr boscha występuje w większości nowoczesnych modeli z układem cr firmy bosch np.: opel, alfa, suzuku itd. a moje pytanie to czy można je zamieniać bo mam na oku taki nowy z opla? (nr. ten sam i wygląd również),
2. Toyota zaleca wymianę regulatora z listwą ( dzwoniłem pytałem nie zaleca odkręcania), więc dlaczego bosch sprzedaje same regulatory?Może jest to związane np. z odpowiednim momentem dokręcenia tego regulatora?- JAKI POWINIEN BYĆ MOMENT???
3. Pod nr.części 0281002507 bosch posiada regulatory ale podaje marki i modele w jakich taki regulator stosuje z wyjątkiem toyoty, a część jest identyczna!? ( być może toyota zastrzega)

Koledzy jeśli posiadacie jakieś informację bądź doświadczenia z tym regulatorem to proszę o pomoc
Pozdrawiam Paweł

tu kolega opisał

[ wiadomość edytowana przez: Jan321 dnia 2015-01-29 22:25:30 ]

PawelMa - a jak sytuacja z gaśnięciem silnika?

Nie ma mrozów i nie ma gaśnięcia czekam na mrozy by dalej rozwiązywać mój problem ( się zawziąłem na moją rolkę)

Cytat:
2015-02-14 11:45:48, PawelMa pisze:
Nie ma mrozów i nie ma gaśnięcia czekam na mrozy by dalej rozwiązywać mój problem ( się zawziąłem na moją rolkę)

Tankuj ON lej antyzel i będzie ok.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer