Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2015-02-11 22:52:22 Oj tam z tymi filtrami, to bym tak nie przesadzał i nie szalał z wymianą jak jest śweżo wymieniony. |
marbb bielsko-biała | 2015-02-12 10:52:58 Filtr paliwa jest świeży ale jak coś się działo to mogłem od razu zmienić na oryginał bez kombinowania. Przy okazji doszedł do tego wzrost spalania o ok. 2 l (orientacyjnie ze wskazań komputera) ale może próbowałem zbyt intensywnie przepalić paprochy ![]() Zrobiłbym diagnostykę na Toyocie w B-B, ale najbliższy termin koniec lutego. Jeżeli to jest problem turbiny (E12 2.0 D4D 90 KM) to jazda może pogorszyć stan turbo? Bigelektron mogę prosić o Twoje namiary na priv? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-02-12 18:15:47
No nie przesadzam ani troche już kilkakrotnie po wymianie na Filtrona czy Knechta widywałem przypadki natychmiastowego zgonu , podczas kiedy do tej pory stosowane były JPNy i oryginaly i było ok. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
marbb bielsko-biała | 2015-02-21 21:42:43 Zaworki scv wymienione oba, samochód odzyskał moc i hula jak nigdy - mam nadzieję że pompa zdrowa, opiłków na zaworkach nie widziałem.
Czy te uszczelnienia wtryskiwaczy można spokojnie wymieniać bo coś przepuszczają , czy lepiej ich nie ruszać? Czy najlepszy filtr paliwa to tylko oryginał czy jest jakiś pewny a może lepszy zamiennik? |
marbb bielsko-biała | 2017-04-12 09:13:02 Witam,
po dwóch latach spokoju od wymiany SCV wróciło - zamulanie przy ok. 3000 obr - i do tego objaw sie nasila na zimnym silniku nawet przy niskich obrotach mocne dławienia jak czkawka przy prędkości nawet 20-30 km/h, która ustaje jak się silnik rozgrzeje ale brak mocy i pozostaje cały czas Jestem na razie po standardowej diagnostyce - turbina niby ładuje ale ciśnienia na listwie jak dochodzą do 1000 bar to zaczyna się brak mocy. Oczywiście filtr paliwa dalej wymieniałem co roku na Knechta nie słuchając porad ![]() Bigelektron poproszę o tel. na priv - czy można się umówić na testy pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2017-04-15 22:00:09
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |