MotoNews.pl

Felgi łada 07

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema, wiem wiem, temat oklepany jak tyłek niemowlaka, ale konkretnie. Mam po lanosie komplet felg aluminiowych ARTEC AD604, z tego co się orientuję ma rozstaw śrub 4x100 takie chyba wchodziły do lanosa.

Chciałbym je założyć na łade 2107 z tego względu, iż na alusach mam założone nowe opony, lanosa już nie ma i nie ma auta gdzie by można było przełożyć te opony. A szkoda mi je sprzedać.

Do łady ich nie założę bo alu ma 14 cali.

Czy da się je założyć do 2107? Otwór centrujący ma 64mm ale są wsadzone przekładki plastikowe na 56,6mm więc myślę, że kwestia dobrania przekładek pod otwory łady. Problem jest ze śrubami. Czy można zastosować śruby pływające?

Na jakiejś niemieckiej stronie znalazłem coś takiego:
http://www.raeder-gutachten.de/gutachten/artec/cup/6x14/cup-6x14-4x100-ET33-VW.pdf

Rzeczywiście, oklepany. Można założyć. Resztę rzeczy szukaj na allegro.

[ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2016-04-08 22:29:26 ]

Podziękował

Jezeli będą przeszkadzać szpilki prowadzące, usuń je.

Szoko jeżeli 2107 ma szerokość otworu 58,5mm to jakie kupić pierścienie centrujące z tych 64 mm na 58,1 czy 59,1 mm?

Niestety jak patrzę po allegro to pośrednich nie ma.

Dzisiaj będę montował właśnie pierścienie 58,1. Takie właśnie sobie kupilem. Zawsze takie wsadzałem. Nigdy nie miałem problemów.

Łada ma 58.1, tak jak zresztą większość Fiatów

Ok to i ja takie zamawiam, dzięki

Jak Ci wejdą fiatowskie na 58,1 to napisz

No to piszę. Wejdą i zawsze wchodziły.

Teraz pytanie jakie kupić śruby pływające standardowe M12x1,25x28? Czy jakieś inne ?

Najlepiej kupić szpilki i do tego nakrętki.