Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BigRomek ВАЗ ... hajnówka/białystok | 2016-04-25 14:07:37 Szukając wiedzy w internecie na temat rozkładania i składania łady znalazłem ten oto kanał Pana Romana z Ukrainy:
https://www.youtube.com/user/shkolaavtoremonta ВАЗ 2101-2107 , ремонт и обслуживание. Jest tu dokładnie pokazane co i jak rozkręcać, często bez użycia specjalnych kluczy, ściągaczy itp. Kanał jest podzielony na poszczególne działy jak: Układ hamulcowy Skrzynia biegów Tylni most Elektryka Silnik Przednie zawieszenie Układ kierowniczy Opony itp Tylne zawieszenie System ogrzewania Układ paliwowy Odprowadzenie spalin Sprzęgło Układ zapłonowy Wał Buda auta O akumulatorze słów kilka Przygotowanie auta do zimy Układ chłodzenia LPG Układ spryskiwaczy Dla mnie wiele z tych filmów pomogło. Filmy są nakręcone na tyle fajnie, że nawet bez znajomości rosyjskiego da się pojąć o co chodzi. Mam nadzieję, że pomogą forumowiczom [ wiadomość edytowana przez: BigRomek dnia 2016-04-25 14:13:12 ] [ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2016-04-25 21:58:28 ] |
![]() SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2016-04-25 20:59:43 Bardzo fajna robota. Ale znam doskonale rosyjski i powiem jedno, często gada Roman głupoty. Ale ogólnikowo temat kuma. Jeżeli ktoś ma pojęcie o mechanice, to sam zrozumie, gdzie i kiedy Roma się myli. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |