Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dami16 Bezrzecze | 2016-09-28 19:21:09 Filtr knecht. Błąd mi kolega sprawdzał ,,wyciek paliwa z układu"
|
dami16 Bezrzecze | 2016-10-01 12:54:27 Błąd p0093 |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-01 20:21:19
Czy jest chip zalozony?? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-01 22:10:46 Nie. Z modyfikacji to dpf wywalony
|
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-01 22:57:59
Jezeli kod P0093 powroci wtryski do wymiany. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-02 09:44:03 Chętnie kupie wtryski piezoelektryczne tylko pewne jakies , masz jakis namiar ??? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-03 18:03:33
niemam ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-04 15:42:15 Dzisiaj po zciągnieciu filtra znaleziono opiłki metalu w paliwie . pompa ?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-05 12:35:18
Co pompa? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-06 16:05:36 czy to pompa się łuszczy czy moze jakis inny powód ??
|
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-07 09:27:23
No nie jestem jasnowidzem ale wszelkie opilki i zanieczyszczenia biora sie w baku z zatankowanym dziadoskim paliwem.Pompa to nie pila lancuchowa i nawet jezeli rdzewieje od srodka to przewaznie sa to tak male czastki ze nie widac.Napewno nie sa to wiory bo bys stanal i nie pojechal. Kod P0093 wskazuje na przestrzelone na przelew wtryski wiec je wyslij do sprawdzenia a przy okazji pompe tez. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-07 16:13:21 Wtryski sprawdzone . 2 nie nadaja sie do testów bo odrazu idzie na przelew. 2 jak cie moge ale tez duzy przelew. |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-07 20:11:07 dzisiaj rozebrałem pompę . Po sprawdzeniu sitka opiłki, pod niebieskim deklem wyrażne ślady szorowania zębatki o pokrywę. Myśle że tu jest przyczyna |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-07 22:34:27
Kod P0093 wskazuje te niesprawne na przelew wtryski.Natomiast na pompach sie nie znam bo wysylam zawsze do sprawdzenia ,z braku sprzetu nigdy do srodka nie zagladalem wiec nie jestem w stanie sie odniesc do tego co tam znalazles.Podobnie mialem stycznosc z roznymi uszkodzeniami pomp a kod P0093 nie wystepowal. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-09 09:08:58 wtryski niesprawne napewno na przelew, ale co to spowodowało ??
Wyciagneliśmy bak w środku nie było żadnego brudu, ale w pokrywie baku jest wbudowane sitko i było mocno zaklejone, nie mozna go rozebrać ale zostało wypłukane pod ciśnieniem i wydmuchane. Nie wiem czy moze przez te zaklejone sito pompa ciśnieniowa miała ciężko i chodziła na sucho dlatego się przytarła ??? Wszystkie przewody przepłukałem benzyną i wydmuchałem , dużo brudu i brokatu wyleciało z listwy zasilającej wtryski i przewodów powrotu . Zakładam nową pompe i wtryski i myślę że bedzie to chodziło . Moze coś jeszcze należało by sprawdzic ??? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-09 22:27:44
Wtryski na przelew padaja z dwóch znanych mi powodow chip zwiekszajacy moc czyli wtryskiwacz ma do czynienia z wyższym ciśnieniem niż przewiduje producent ,oraz za geste paliwo np chrzczone olejami i frakcjami ciężkimi. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
dami16 Bezrzecze | 2016-10-12 17:18:17 Dzisiaj zamontowana pompa (po regeneracji) i wtryski nowe, sam kupowałem ale montaż w serwisie Toyota.
Po wszystkim stwierdzono mocne falowanie ciśnienia paliwa . Ręce mi opadają z tym samochodem. Gościu od pompy daje sobie reke obciąc że pompa 100% sprawna , podmieniono zawór na pompie i nic. Jakies sugestie ???? Co odpowiada za utrzymanie ciśnienia ???? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2016-10-12 17:35:53
Co znaczy falowanie cisnienia?Zjakiego na jakie? Jakie nowe wtryski gdzie kupione?Jak pracuje silnik rowno czy nierowno? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |