Cytat:
|
2017-07-19 09:54:06, mylkus3 pisze:
Sprzedaż Łady i tak była kwestią czasu. Niestety nie mam obecnie warunków do przeprowadzania takich napraw, choć bardzo bym chciał. Jak widać po postach, sama wymiana uszczelki pod głowicą zajęła mi miesiąc. Mimo wszystko spróbuje ja dociągnąć. Oczywiście nie przekraczając dopuszczalnego momentu. I o ile dojadę 80 km do miejsca gdzie mogę to zrobić Jak to nie pomoże to sprzedaż Łady zapewne przyśpieszy się [ wiadomość edytowana przez: mylkus3 dnia 2017-07-19 09:54:43 ]
|
|
Oj tam, oj tam.. Dasz radę
Kiedyś Tacie w Daewoo Nexia podła uszczela i dopiero za trzecim razem naprawa się udała. Pomimo, że splanowaliśmy głowicę 0,5 mm, daliśmy nowe śruby i uszczelki, to ciekło. Dopiero przeszlifowaliśmy blok i zadziałało. Kawałek szkła, papiery ścierne o różnej gradacji i jedziesz.
Po złożeniu dokręcaliśmy jeszcze 2x, bo olej bokami się sączył i jest spokój. Myślę, że to już 13 - 14 lat minęło
Czy możesz dokręcić - myślę, że w granicach rozsądku możesz. Te śruby są mocne, a blok żeliwny (twardy). Nie spotkałem się z uszkodzeniem tych śrub i gwintów.
Powodzenia
A13