w niedziele mam plan jechać po samochód, Lade 1500S. Blacharskona zdjęciach itp wygląda bardzo dobrze, brakuje jakiś pierduł jak lusterka, manetki otwierania szyb, obudowy kolumny kierownicy i samej oryginalnej kiery, ale jak widze po ogłoszeniach jeżeli buda jest zdrowa, to najważniejsze, reszte da sie dokupić za znośne pieniądze.
ALE, problem w tym że to auto stoi ponad 10lat gdzieś tam w garażu, po zmarłym dziadku ble ble ble, i że nie był odpalany wiec przy mnie też nie chce ryzykować, bo pewnie świece i wszystko inne najpierw powinno zostać przejrzane. Zarzeka się że samochód był na chodzie, kiedy był wstawiany do garażu, od tego czasu, jak dziadek zmarł tylko tam stoi. Miał oddać na złom, ale sąsiad powiedział że jest zdrowa i szkoda go na złomowanie dlatego chce ją sprzedać.
Jest jakiś sposób, żeby zobaczyć kondycje silnika, innych części bez jego odpalania? Może trywialne pytanie, może nie logiczne, bo jak silnik sprawdzic bez jego odpalenia
Ale może znacie jakies sposoby żeby po prostu to sprawdzić nawet jakoś bardzo podstawowo.
Auto stoi 400km od moje miejsca zamieszkania, wiec jak mam jechać je zobaczyc, to chciałbym miec jak najwiecej informacji co mogę zobaczyć, na co się przygotwać.
Wydaje mi się że Lada by byla za około 3000zl. Zakładając że blacha jest zdrowa, podłoga zdrowa, progi też, 2 błotniki lekko przygnite ale nie ma tragedii, wnętrze spoko, to myslicie że jest to dobra kwota za taki samochód? Był go oglądać tylko mój kolega, który mieszka blisko sprzedawcy, tutaj kilka zdjęć:
Silnik:

Wnetrze:

Przedni błotnik, najgorsze zdjęcie:
Reszta wygląda bardzo dobrze, może nie najlepsze ujęcia, ale widać że tylne błotniki eleganckie, a był to problem w dużych fiatach i tych ładach:

Dziękuję za wszystkie sugestie
[ wiadomość edytowana przez: TSparrow dnia 2018-03-20 10:29:32 ]
[ wiadomość edytowana przez: TSparrow dnia 2018-03-20 10:40:30 ]
[ wiadomość edytowana przez: TSparrow dnia 2018-03-20 10:45:17 ]
[ wiadomość edytowana przez: TSparrow dnia 2018-03-20 10:49:08 ]