Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-26 17:27:10
Jak podbije te obroty na 2-3 tys to daj na luz i hamuj do zatrzymania obroty powinny spadac proporcjonalnie z predkoscia az do zatrzymania na biegu jalowym 650 obr wtedy jest ok to taka funkcja ochrony katalizatora. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-27 01:31:08
Ile masz obrotow na biegu jalowym zagrzany silnik wylaczone swiatla i ogrzewanie.? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kpkp1985 Toyota Rav4 2.0 Jastrzębie | 2019-02-27 12:18:37
Na ssaniu mam 1500 ok teraz jak jest zimno. Odnośnie wolnych obrotów na biegu jałowym (gdy samochód stoi) z klimatyzacją i światłami mam, nie więcej niż 1100, ale zazwyczaj później one opadają poniżej 1000 i ew. jak klimatyzacja działa co jakiś czas sobie delikatnie podnosi (ale nie wyżej niż 1100 i obniża) Podałem Ci takie wartości, bo autem niewiele jeżdżę więc żeby Ci podać dokładnie ile mam bez świateł i klimatyzacji oraz na dobrym rozgrzaniu musiałbym zrobić test. Z informacji, które podałem możesz już coś wywnioskować? czy mam wykonać test…?, bo widzę, że jesteś specjalistą. 1.Mnie cały czas nurtuje pytanie czy auto w trakcie jazdy, gdy wcisnę sprzęgło może utrzymać mi 2000 obrotów stałych zamiast zrzucić je np. do 1100 czyli tyle ile mam jak auto stoi w miejscu na biegu jałowym. Oraz 2.Nurtuje mnie kolejne pytanie czy w trakcie jazdy, gdy wcisnę sprzęgło mogą obroty opaść do 1100 i same je dźwignąć bez dodawania gazu do 2000 stałych obrotów. W 1 i 2 przypadku gdy puszczę sprzęgło wszystko wraca do normy i nie raz na kilkanaście lub więcej prób występuje ten objaw... Dodam, że nie mam żadnych błędów, bo ja myślałem, że powinno być zawsze tyle samo obrotów na biegu jałowym co gdy wcisnę sprzęgło w trakcie jazdy dla mnie jest to samo a okazuje się, że ma to wtedy inne znaczenie jak dobrze rozumiem? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-27 16:16:40
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kpkp1985 Toyota Rav4 2.0 Jastrzębie | 2019-02-27 18:54:24
Proszę nagrałem film i opisałem słownie co wyłączałem i włączałem w trakcie uruchomionego silnika https://youtu.be/vDhUi4k1T04 Proszę o odpowiedz co Pan wnioskuje po moim filmie. Dziękuje |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2019-02-27 21:50:55
Wszystko w porządku auto jest sprawne i działa prawidłowo.Podbijanie obrotow po wysprzegleniu i jeździe na luzie z duza predkoscia ma na celu podtrzymanie temperatury katalizatora w celu jego poprawnej pracy.Tylko nie pytaj dlaczego tak a nie inaczej bo niewiem nie ja pisałem ten program do ECU silnika.Ktos to tak zaprojektowal i tak to działa, i nikt poza tworca mapy pracy silnika niewie jakie parametry powodują ze czasem to wystepuje a czasem nie.Napewno temp zewnetrzna i temp silnika oraz predkosc pojazdu ma z tym związek. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kpkp1985 Toyota Rav4 2.0 Jastrzębie | 2019-02-28 06:44:43
Dziękuję bardzo, bardzo za pomoc. Uspokoił mnie Pan. Nie chciałem zakładać nowego tematu, ale pisząc tutaj dalej mógłbym zamieszać za bardzo dlatego utworzyłem nowy temat z wątkiem, który mi jeszcze nie daje spokoju proszę o ocenę i opinie znajduje się on pod linkiem poniżej. https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=281437 |