Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czesiekhydraulik2891 opole | 2020-02-04 18:13:39
Chyba tyle , przypomniałem sobie że auto też potrafi się zdławić nawet jak jest zagrzane gdy powoli się toczę drugi bieg wciskam gaz i nic auto nie jedzie dopiero redukcja na 1 bieg pomaga (wcześniej takie objawy nie występowały) [ wiadomość edytowana przez: czesiekhydraulik2891 dnia 2020-02-04 18:32:28 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2020-02-04 19:43:14
Liche to cisnienie slabo krecil czy ktos zapomnial gaz wdepnac?? Ale chociaz rowne. Dobra spruboj odkrecic te dwie srubki na krzyzak i zdjac uzwojenie z zaworka isc tego pod przepustnica. Po zdjeciu uzwojenia wirnik powinien sie obracac lekko. Lekko znaczy jak nim zakrecisz to sam powinien jeszcze pare obrotow wykonac. Jak chodzi z oporem to trzeba wyjac przepustnice odkrecic i wyczyscic. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
czesiekhydraulik2891 opole | 2020-02-11 21:47:52 Cześć, odkręciłem zawór ISC i rzeczywiście chodził z dużym oporem, rozmontowałem przepustnicę aby go wyczyścić i po przeczyszczeniu chodził bez żadnych oporów. dodatkowo przeczyściłem kanaliki w tym zaworze, przepustnica była czysta. Po złożeniu wszystkiego do kupy odpaleniu auta po ok 6km pojawiły się błędy: P0123 ; P1345 a po wykasowaniu ponownie P0123 i P1345. Auto dalej chodzi jak wcześniej, wyczuwalne jest delikatne drganie również podczas przyspieszania a gdy zdejmiesz nogę z gazu potrafi mocniej przyszarpać. Na ciepłym raz odpali innym razem wcale no chyba że dodasz gazu. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2020-02-11 22:46:07
No to go jeszcze raz wyjmij znowu bedzie chodxil z oporem.... Trzeba go plukac np w nafcie lub wd40 stale nim krecac jak bakiem przez okolo 15minut lub dluzej. A na koncowa plukanke dac pare kropel oleju. P Jak za krotko pluczesz to po wyschnieciu srodka dalej jest smola i sie klei. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
czesiekhydraulik2891 opole | 2020-03-10 23:36:10 Cześć dawno nie zaglądałem, ale praca, inne obowiązki grzebanie w toyocie. Bigelektron dzięki za wskazówki i zainteresowanie ale zawór ISC to nie było to ale przynajmniej zaznajomiłem się z budową przepustnicy ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2020-03-12 21:06:41
No to teraz wroc do mojego pierwszego posta odnosnie twoich problemow... Tak tam gdzie napisalem na koncu A teraz skup sie Napisalem tam czy zawor olejowy ocv ten twoj czujnik ktory sie rzekomo rozlecial czy zostal zdemontowany zanim zaczeli odkrecac glowice bo jezeli nie to go skrzywili lub zepsuli bo to czeste jak majstry niemaja pojecia o robocie. Odpowiedziales tak zostal wyjety... No to jednak nie byl wyjety. Ten zawor nie moze i sie nie rozlatuje bo jest pancernej budowy. Jezeli sie rozlecial tzn ze go skrzywili nasadzajac klucz na srube glowicy bo on wystaje i musieliby krecic pod skosem. Tak wiec wykonales sporo niepotrzebnych czynnosci niejako na wlasne zyczenie To zreszta czeste gdy ktos nie sprawdza po kolei tego co pisze a mam w tym juz pewne doswiadczenie to pozniej wykona kupe niepotrzebnej pracy by zaczac od poczatku. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2020-03-12 21:18:00 ] |