MotoNews.pl
12LPG w Passacie B7 - czy warto? (282541/162)

LPG w Passacie B7 - czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim,
Jestem właścicielem Passata B7 z silnikiem 2.0 (2017) i rozważam montaż instalacji LPG. Wiem, że temat LPG bywa kontrowersyjny, zwłaszcza jeśli chodzi o trwałość silnika i serwisowanie.
Słyszałem od kilku serwisantów, że kluczowa jest odpowiednia jakość montażu i regularne serwisowanie, szczególnie w kontekście smarowania zaworów i ustawień pod konkretny silnik.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z instalacją LPG w Passacie B7? Jak się sprawdza po przejechaniu kilkudziesięciu tysięcy kilometrów?

Cytat:
2025-05-28 21:34:20, IgnacyOk pisze:
Cześć wszystkim, Jestem właścicielem Passata B7 z silnikiem 2.0 (2017) i rozważam montaż instalacji LPG. Wiem, że temat LPG bywa kontrowersyjny, zwłaszcza jeśli chodzi o trwałość silnika i serwisowanie. Słyszałem od kilku serwisantów, że kluczowa jest odpowiednia jakość montażu i regularne serwisowanie, szczególnie w kontekście smarowania zaworów i ustawień pod konkretny silnik. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z instalacją LPG w Passacie B7? Jak się sprawdza po przejechaniu kilkudziesięciu tysięcy kilometrów?

Skonsultowałem się z ekspertami z gaz-time.pl - powiedzieli, że instalacja systemu HBO w Passacie B7 z silnikiem 2.0 jest teraz bardzo istotna. Nowoczesne systemy są dobrze dopasowane do takich silników i pomagają oszczędzać paliwo bez utraty mocy.

[ wiadomość edytowana przez: IgnacyOk dnia 2025-05-29 20:33:23 ]