Rav4 1AZFE 2.0 VVTi 2004 3 drzwi -stosunkowo duze spalanie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam Rav4 1 AZFE 2.0 VVTi 2004r. 3 drzwi. przebieg 140 tys. bez gazu. Auto z Niemiec przebieg sprawdzałem w tamtejszych rejestrach ubezpieczycieli i niby się potwierdza no ale... Auto długawo kreci zanim zapali możliwe że to moje wyczulenie ale pali.Niema czeka, zero błędów. Po odpięciu wtyczki sondy przed katem i wpięciu auto ożywa trochę ,odpala szybciej lepsza reakcja na gaz,ale to wszystko na krótko. Wymieniłem świece na dedykowane irydowe Denso, nowy filtr powietrza, wyczyściłem przepustnice, nasmarowałem masy 2sz- silnik nadwozie, sprawdziłem zaworek podciśnienia i drożny.Olej nowy 5w30 motul . Tłumik wydaje się szczelny, kable na sondach całe, wtyczki ok. Nie słyszę pompki paliwa w baku jak daje na zapłon, ale może jej nie słychać, porostu bo zabudowana np w peugeocie czy focusie benzynka słychać jak gada po zapłonie. Czy może się kończyć pompka paliwa?? Auto jak na 150 koni to licho ciągnie. I pali sporo 11.5 litra trochę sporo na jak na 3 drzwi ,1200 kg z ogonkiem, a nie gonie auta jakoś specjalnie. Zastanawiałem się nad sondami posiadam foto z diagnostycznymi parametrami silnika podczas pracy ale nie wiem jak to tu wkleić. Wg informacji na temat napięć sond S1 i S2 niby mieszczą się w parametrach, ale chciałbym pokazać pdfke z parametrami może by to coś pomogło. Jeszcze zawór sterujący wałkiem OCV mam na myśli i jego siteczko pod pompa wspomagania, czytałem o możliwości występowania oleju we wtyczce , ale to dopiero muszę sprawdzić. Nie chce wymieniać w ciemno, bo tak niektórzy wymieniacze radzą, w efekcie sprawne na nowe sprawne się zakłada. Można prosić o poradę??, albo jakiś punkt zaczepienia.

www.szybkiplik.pl/4U2SSrf2Lx foto z parametrami ślinika w ruchu

[ wiadomość edytowana przez: digital-faraday dnia 2026-01-06 14:37:07 ]