MotoNews.pl
11 Spryskiwacze na wycieraczki? (28924/12)

Spryskiwacze na wycieraczki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na ostatnim zlocie krajowym ktoś (zabijcie mnie nie pamiętam kto) miał końcówki spryskiwaczy montowane na przednich wycieraczkach. Podobno był to zestaw do montażu. Czy ktoś coś wie na temat takich zestawów, ile stoją i ewentualnie gdzie to można kupić (Kraków i okolice)?

Nie mam pojęcia Grzegorz , ale popytaj może jakichś sklepach motoryzacyjnych. Podejrzewam,że jest to uniwersalne i moze pasować np. od poloneza do samary
Paweł

sa takie zestawy do kupienia np. w sklepach moto, takie koncweczki do zalozenia na wcisk na pioro plus wezyki z trojnikiem. teoretycznie jest to przeznaczone do montazu na wycieraczki szzyby zamiast std. pryskaczy. Ja mialem to w maluchu gdzie sprawowalo sie rewelacyjnie w polaczeniu z pompka reczna... po prostu plyn byl zapodawany od razu na miejsce....
kosztowalo to pamietam ze 7 zeta (4-5 lat ago) i bylo produkowane gdzies chyba na Slasku. Wezyki dolaczone byly dosc dlugie i estetyczne (czarne), wiec i na reflektory jak znalazl...popytaj w sklepach z moto-pierdolkami o zestaw spryskiwaczy na ramie wycieraczki - a reszta zalezy od Twojej pomyslowosci. owocnych poszukiwan.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2003-10-27 00:31:54 ]

A ja wiem kto ma taki spryskiwacz

No dobra,juz mówię,zapytajcie Sylwka (Syvo2107),on ma to ustrojstwo w swoim klasyku

Pzdr Grzesiek

Lewar ma takie spryskiwacze, sam sobie zrobil.

ja tez takie cuś mam! Zaplacilem 15 zyla a kupilem to cudo w sklepie motoryzacyjnym.Caly komplet spryskiwacze i wezyki,w zestawie sa tez wszystkie mocownia na ramiona wycieraczek.
Jedyna wada tego ustrojstwa jest to ze szybciej plyn do spryskiwaczy sie konczy.Ale co do jakosci dzialania to nie mam zastrzezen

Moja 2107 ma takie spryskiwacze w standardzie

Mam tez takie w Nivce. Latem dzialaja rewelacyjnie, zobaczymy jak sie beda spisywac zima . Mozna je kupic w kompletach w sklepach z duperelami motoryzacyjnymi, ale taniej kupic wezyk z metra i same koncowki.

dzienks, poszukam

mam na jednej (lewej) wycieraczce . przymontowalem tam bodjaze dysze od fiata i polaczylem wezykiem gumowym. kiepsko to dziala bo mam pomke do kitu

Mam taki patent i jest naprawdę fajny!
Płyn leci dokładnie tam,gdzie chcesz.
Ostatnio tylko przytkały mi się dysze w końcówkach i coś słabnie (pompka jest ok).
Adam2106 mówił mi ostatnio,że bywa coś takiego na giełdzie w Mysłowicach,ale podejrzewam,że w jakimś sklepie motoryzacyjnym na pewno w końcu się trafi.

Ja także zamontowałem sobie spryskiwacze na wycieraczki i muszę powiedziec ze ten zestaw jest rewelacyjny. Rzeczywiście więcej płynu się traci ale idealnie spryskuje szyby z 4 dysz.

mialem takie cuś w maluchy. Bylo o tyle fajne, ze pryskalo wciaz pod piorko, nie szla wyceiraczka na sucho.