| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-12-01 19:58:28 krótkie pytanie
wyszukiwarka nie dziala a pamietam ze wielokrotnie temat poruszany gdzie piaskowac w kraku (niekoniecznie felgi)?? |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-12-01 20:01:36 gdzies za grebalowem przejerzdzasz lubocze i gdzies tam.
tak mi kumpel tlumaczyl pare lat temu. czy istnieje nadal niewiem |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-01 20:14:44 jak byłem na tym kręciołku Rako koło maxi schrottu, to tam widziałem jakiś napis piaskowanie..niestety była niedziela, bo sam bym się chętnie o cenę zapytał. (ulica centralna, jadąc po płytach w stronę szrotu po lewej stronie...) |
Putin Kraków | 2003-12-02 16:13:15 a sprężarka do tego ile kosztuje?? |
forti F&F Wolny Słuchacz :) Bmw E36 325i i E38 7 ... Wroclaw | 2003-12-02 17:14:02 i czym sie piaskuje zwyklym piachem?
mozesz pookazac jakies foty to sobie kupie ten pistolet bo raczej nie wydaje mi sie zeby to dzialalo |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-02 18:44:03
|
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2003-12-02 18:45:19 50 kilo piasku szarego lub zoltego kosztuje w DHO chyba 7 zlotych.... mozna tez zakosic dzieciom z piaskownicy na centralnej 53 biora od felgi od 10 zeta za piaskowanie tylko "tego co widac" do 30 zeta za cala 13 felge.... im wieksza tym drozej.... ale wlasciciel sensowny facio mozna sie targowac przy detali i tym bardziej przy wiekszej ilosci... |
wonski 126p FL Łódź | 2003-12-02 19:38:19 hej!
widze, ze zainteresowal Was temat Pistolet do piaskowania mozna zrobic, tylko trzeba pokombinowac i dobrze go uszczelnic. Najlepiej chyba bedzie jak zobaczycie jak taki wyglada, mozna znalzec duzo zdjec w Internecie, np. http://www.pressura.com/index1.html?pistolety_do_piaskowania.htm . Wpiszcie w google 'pistolet do piaskowania' - pokaze pelno odnosnikow. Do zrobienia prowizorycznego pistoletu nadala by sie zwykla zamykana mala puszka - powiedzmy o pojemnosci 2litrow - z dwoma otworami w ktore wlozyc trzeba dwa wezyki( tylko szczelnei to trzeba zrobic), nasypujemy do polowy piasek i z jednej strony do wezyka podlaczamy sprezarke, a drugiej juz nam piasek leci. I cale piaskowanie. Tylko, ze konstrukcja musi byc porzadna bo cisnienie bedzie spore Piasek zwykly z piaskownicy, przez sitko przezucony co by kamieni nie bylo. A sprezarka ile moze nowa kosztowac.. hmm.. cos mi sie zdaje ze ze 300zl trzeba by wydac, ale zawsze mozna od kogos pozyczyc, albo co Pozdrawiam serdecznie Wonski |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2003-12-02 19:58:36 piaskowanie w urzadzeniach zamknietych (piaskarki)
stosuje sie elektrokorund (to co na tarczach do szlifierek kontowych (tylko bez spoiwa) natomiast piaskowanie otwarte ( karcher,lub pneumat ) stosuje sie piasek rzeczny (czysty , suchy, przesiany) |
Putin Kraków | 2003-12-02 20:26:59 300 drogo troche. ale przydatne urzadzenie |
zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2003-12-03 10:14:05 Szkoda,że jak wychodzi temat piaskowania to nikt nie jest z Łodzi. Mam przystawke do piaskowania na mokro (woda+piasek) firmy Karcher a niedawno mój stary kupil właśnie taki pistolet do piaskowania na sucho (podpinasz do kompresora i jazda). W piasek zawyczaj zaopatruje sie w sklepie patronackim Karcher'a-worek 50 kg kosztuje 20 zł i starcza na opiaskowanie 4 felgi z jednej strony i troche od wew. Dla wszystkich klubowiczów piaskowanie w cenie samego piasku i 1 piwka - sprzęt gratis!!! Zapraszam do Łodzi |
trez F&F Sympatyk gromadka fiatów kraków | 2003-12-03 10:38:26 dlaczego ja mieszkam tak daleko a tak BTW mam pytano czy jak bym sobie kupil taki pistolcik do suchego piasku...to czy zwykly kompresor taki za 300zl wystarczy? aby moc zaczac zabawe...bo jesli tak to zaczne sie zastanawiac czy nie kupic kompresora + pistolet do piaskowania..... Fiat 127 MK1 74r. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2003-12-03 16:21:33 no powinno byc z 6 atmosfer przez caly czas wtedy sie fajnie piaskuje..... jak bedzie 10 atmosfer to mozna spokojnie nawet podwozie auta z konserwacji oczyscic... ale do blach karoseryjnych to za duzo..pofaluje blache... tak czy siak mocny kompresor i zawor to podstawa......... tez mysle trez o kompresorze.... moglibysmy na spole kupic tylko troche mamy kilometrow zeby go wozic tam i curuk |
pawel_krakow | 2003-12-03 23:19:12 Dzwonilem dziś z ciekawości do gościa ,który prowadzi firmę zajmującą sie piaskowaniem w Nowym Brzesku (namiary z PAnoramy Firm). Zapytałem ile wziałby za wypiaskowanie podwozia w mojej Ładziance 2103 (jak pf 125) przed zrobieniem konserwacji. Otóż gość bierze za "jeden pojemnik"piachu 150 złotych, ale jeden na całe podwozie nie wystarczy więc piaskowanie podwozia bedzie kosztować 300PLN. Ale przed tym trzeba albo pościągac szyby , albo dobrze je zabezpieczyć no i niestety przewrócić na kołyskach auto , bo gość robi tylko cięzarówki(mówił ,że jestem pierwszym klientem w tym roku z autem osobowym, który o to pyta)i nie ma żadnego podjazdu ani kanału Ale da się zrobić Paweł Nie wim ile bierze za felgi - |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2003-12-04 00:09:45 ja na centralnej 53 pytalem tez o piaskowanie calego podwozia i nadkoli w 128 coupe... facet powiedzial ze wypiaskuje co bede chcial w aucie za 300 zeta czyli cala bude nawet jesli bede chcial{raczej nie bo sie boje ze mi blachy pofaluje, ale spod auta napewno zrobie} facet ma taki sprzet ze glowa boli.... zbiornik na sprezone powietrze jest wielkosci cysterny, kompresor zajmuje cala szope wielkosci garazu... ostatnio jak u niego bylem to piaskowal......most no ale do amatorskich potrzeb wystarczylby zapewne kompresorek na 5-8 atm....mialem kase i moglem kupic przez wakacje a teraz dno finansowe [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-04 00:10:36 ] |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-04 00:29:46 jak będziesz znał dokładną cenę (czy wszystko chcesz nowe??), to ja to rozpatrzę solidnie. aha, czy taki kompresor wystarczy do czegoś jeszcze, czy raczej tylko do malowania?? w dłuższej perspektywie taka impreza mogłaby się zwrócić |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-12-04 09:19:57
ja mam taki kompresor ale nie jest moją własnościa nadaje sie do wielu rzeczy np malowanie , konserwacja , pompowanie kól itd |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2003-12-04 10:24:39 do piaskowania pompowania czy konserwacji wystarczy prawie kazdy kompresor, do malowania kompresor powinien dawac caly czas rowne cisnienie czyli powinien miec odpowiednio dobrana moc do pojemnosci zbiornika, to bardzo wazne...{ja w zasadzie moge tez pozyczyc kompresor od wujka, ale jego kompresor jest home-made z silnikiem od pralki chyba moznaby kupic "klubowy" kompresor dla miasta Krakow i okolic, niekoniecznie nowy, tylko trzeba pomyslec jakie jest zapotrzebowanie wsrod nas na taki sprzet, bo nie ma co kupowac za 300- 400 powiedzmy kompletu kompresor i przystawki jesli nam sie to szybko nie zwroci.... w innym przypadku mozna masowo pozyczac od wujkow sasiadow i lukasza-c |