Teraz jak doszło do uszkodzenia tych elementów. Najpierw założono mi gaz nie odcinając pompy paliwa po przełączeniu na gaz. Znajomy mechanik zrobił mi to odcięcie. Po tym po jakimś czasie zaczęły się problemy. Samochód przestał palić na benzynie. Najpierw wymieniłem czujnik temperatury ten na trójniku zaraz za chłodnicą. Odpowiedzialny za podawanie temperatury wody do kompa. Nie pomogło. Mechanik w końcu wyjął pompę (pracowała) i zobaczył, że jest ona ZARDZEWIAŁA. To samo z zaworem ciśnieniowym. Jak do tego doszło ano w zbiorniku muszę mieć wodę. Ponieważ od awarii odpalany był na gazie więc pompa nie chodziła. Gdyby była zalana benzyną nie zardzewiała by a skoro zardzewiała to znaczy, że musi być tam woda. Jak nie było odcięcia i pompa chodziła cały czas to jakoś to działało bo cały czas mieliło te płyny, jak przestała pracować i była nie używana przez jakiś czas poprostu zardzewiała............
Przestrzegam wszystkich przed tankowaniem paliwa na pseudo stacjach. Tylko stacje firmowe dają jako taką gwarancję, że paliwo u nich kupione jest dobrej jakości.............
I tak przez kombinującego skurwysyna (przepraszam), muszę wydać kasę na remont. Dzisiaj jeszcze będzie wyjmowany zbiornik i zobaczę w jakim on jest stanie.........
Nóż w kieszeni się otwiera
Jeszcze raz proszę o pomoc i szybką reakcję.