Tarcze wentylowane???w 125/128?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam;]

Słuchajcie wiem ze ten temat pewnie był poruszany nie raz..ale wyszukiwarka nie działa;]

Chodzi mi o problem wentylowanych tarcz w 125p, a dokładniej w 128;]

Wiem napewno ze pasuje idealnie uklad od Uno T...ale jak wiemy samochodów na czesci u nas ci niedostatek..

Nie wiecie czy i od jakich innych konstrukcji spod zanku fiat podchodza do 125 ( 12 i ma wentylowane?

W którejś wersji Tipo były tarcze wentylowane. Niestety nie posiadam więcej danych. Swego czasu poruszany był temat na starym forum PTK.
Nie będe oryginalny jak zaporoponuje hamulce z Łady i spytać kolegów z Lada Klub Polska o jakieś wentylowane tarcze z Węgier , ostatnio chyba Konrii pokazywał sklep ze szperami, ukladami hamulcowymi itp. więc powinno się coś znaleźć.
Roziwazaniem są równiez Hamulce z Porsche 924 Turbo które były w Poldkach 2000. Były kiedyś na sprzedaż w kraku za 300zl + twój uklad hamulcowy na wymianę. Miesciło mu się to w Polonezowych alufelgach. Zacisk był lekko przypilowany, zeby sie miescil . Z tego co pamietam to wlasciciel tych hamulców mówił iż klocki dopasowywali mu w hurtowni a tarcze dawał do "toczenia" (?!).

PS. Teraz żaluję że ich nie kupilem

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2003-12-02 15:13:18 ]