| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-10 17:09:44 O to ze tunel sie wolno nagrzewa.
Wyłóż go folią lau i bedzie szybciej. I pomysl za 25 zł o Wentylatorze ja do swojego kupilem i była znaczna poprawa ...... |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2003-12-10 20:41:26 to wogole jest taka opcja seryjnie zeby wialo cieplem na szybe |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-10 21:16:15 Ja miałem sposób.
Brałem koc na grzejnik na 10 minut. I do auta i zaraz ciepło było. Wentylatory w tunelu caly tunel alu folia wszystkie nowe gumy i kumple sie dziwili ze sie tak szybk onagrzewał |
LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2003-12-10 21:40:03
Gdzieś w innym topicu o ogrzewaniu napisałem jak sobie to poprawić umieszczasjąc wentylator w innym miejscu. Poczytaj go, mam tak u siebie i działa super. POszukaj wg. autora |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-11 15:42:09 ja miałem wiatraczek 8x8 i nie było poprawy....
problem tkwi właśnie w stratach ciśnienia powietrza przechodzącego przez tunel. wg mnie sposób by Poochaty jest najlepszy |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-12-11 16:41:30 Ja powiem tak, tunel tunelem ale jak mamy nieszczelny bagaznik to nic ni pomoze bo zine powietrze podczas jazdy wciska sie kazda dziura i chlodzi resztki zapalu tego cieplego od silnika.Proponuje poprawic gumki na leflktorach tak zeby przylegaly jak najszczelniej potem zalozyc nowa uszczelke klapy bagaznika ja seryjnej podziekowalem za wspolprace i zalozylem na rant klapy uszczelke dzwiowa(trzeba ja dociac jest za dluga).Potem rozebralem caly zespol ogrzewania(czesc znajdujace sie w bagazniku) i zlozylem na nowych uszczelkach najszczelniej jak potrafilem(pomogl sylikon do okien).Nastepnum krokiem bylo wyregulowanie linki glownej klapki zamykajacej ogrzewanie w tunelu (nie otwierala sie calkiem).Mialem tez zalamana rure gumowa laczaca obudowe termostatu z reszta kanalu.Warto zwrucic uwage czy przy zimnym silniku zamknieta jest klapka termostatu.Polecam propozycje kolegow dotyczace uszczelniania kanalu.Powysze zabiegi sprawily to co podobno nie mozliwe szyba odmarza blyskawicznie a w autku jest cieplo.Pozdrawiam i niech cieplo bedzie z Maluchami. |
2Rotor F&F Wolny Słuchacz :) Rotary wannabe... Toruń | 2004-10-17 21:07:28 U mnie daje ładnie gorącym powietrzem i nie śmierdzi, właśnie założyłem termostat bo latem jeździłem bez... |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-10-17 21:19:54 Piszcie w tytulach o jakie autko chodzi. Bo, mimo ze rady bardzo ciekawe, to w 131 raczej tych patentow nie zastosuje.... |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-10-17 21:32:24 A ja mam tak, niemam termostatu, niemam klapki obie dziury zasleepione blacha /mam nadzieje ze sie nie przegzeje/. na kratkach w klapie mam takie gumowe swinstwo zalozone co je zaslania, te klapke za recznym mam zdjeta a wykladzine podwinieta i cale cieplo bucha do gory, jeszcze musze jakas rure wyczaic zeby zalozyc na ta rure co cieplo nia dochodzi, w zeszlym roku mialem tak ze niemialem mieszka na drazku i tamtedy wialo cieplem ale teraz jest lepiej. |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-10-17 21:46:12
Ja mam mieszek z wylotem powietrza do gory, wylot poteguje wlaczenie dmuchawy z bagaznika ale dopiero przy predkosci w okolicach 80km/h. Kratki w klapie obowiazkowo zasloniete zastanawiam sie nad zablokowaniem chlodzenia miski olejowej. |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2004-10-17 21:53:42 bardzo dobre efekty daje zdjecie trojkata za recznym i w tamtym miejscu wstawienie rury papierowej tak azeby cale cieplo dolatujace z silnika skierowac przez ta rure do kabiny,wylot wlasnie za recznym.cieplo i wygodnie,zadnych strat |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-10-17 22:13:37 no blokus ja mialem tak samo powyrzej 3tyskow wialo cieplem a ponizej zimnym przy wlaczonej dmuchawie. |