Kurs prawa jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam slyszalem ze w czechach mozna zrobic sobie tansze prawko i co najwazniejsze wczesnieji mam do was takie pytanko Czy slyszeliscie o takim czyms i czy mozna z czekim prawiem jezdzic w polsce bez problemo?? I moze jakies linki z gory dzieki

a to mozna sie tak zapisac na kurs w panstwie w ktorym nie ma sie pobytu stalego? czy cos w tym stylu?

o czeskim filmie to slyszalem, ale czeskie prawo jazdy ?

A słyszeli o nowelizacji ustawy o kursach na prawo jazdy ponoć mają być droższe ale i ma być więcej godz. jakieś testy psychologicznei inne takie a co najważniejsze ma być możliwość zdawania od 16 lat i oczywiście pierwszy rok z rodzicami

Proponuje zarejestrować jeszcze tam samochód-podobno mają niższe OC

Prawo jazdy, OC, piwo wszystko tańsze czyli może od razu emigracja...

Co do testów psychologicznych to dobry pomysł. Ilu czubków jeżdzi po drogach, którzy nie potrafią opanować emocji.
Co do zmian to jeszczed powinonny być obowiązkowe badania lekarskie i badanie refleksu po 60 roku życia. Jak niekiedy widzę wiarę, która nie ma sił, anie nie jest w stanie wejśc do samochodu, to o czym my mówimy jesli chodzi o sprawnośc spychomotoryczną i refleks???

Cytat:
2003-12-21 22:24:52, MAJCHAL pisze:
o czym my mówimy jesli chodzi o sprawnośc spychomotoryczną i refleks???

Sprawność "spychomotoryczną" mają i to jaką !!! Spychają z drogi jak jadą

Taki dziadek wjechał mi na stromym skrzyżowaniu-wciskał jedynkę ale zapomniał przy tym trzymać hamulec prawdziwa sprawność spychomotoryczna
Na dodatek głuchy-ani nie reagował na klakson ani na moje gadanie jak go w końcu zatrzymałem

Cytat:
2003-12-21 00:48:55, gruen pisze:
o czeskim filmie to slyszalem, ale czeskie prawo jazdy ?

I pewnie napis na dokumenicie
"Pravećko Brrumma"

Cytat:
2003-12-21 22:24:52, MAJCHAL pisze:
(...).
Co do zmian to jeszczed powinonny być obowiązkowe badania lekarskie i badanie refleksu po 60 roku życia. Jak niekiedy widzę wiarę, która nie ma sił, anie nie jest w stanie wejśc do samochodu, to o czym my mówimy jesli chodzi o sprawnośc spychomotoryczną i refleks???

To wszystko prawda.

Istnieje jednak pewien - bardzo nikły - odsetek starszych kierowców, którzy po osiągnięciu pewnego wieku mówią sobie: No stary, sprawność już nie taka, czas pożegnać się z samochodem. I sprzedają auto.
Od takiego właśnie dziadka mój ojciec zakupił przedwczoraj autko - Caro 1.6 GLE z przebiegiem 38200km

Jednakże większość jeżdzi do samego końca. Ilu to trzęsących dziadków nieraz przychodzi do mnie do salonu z zamiarem zakupu auta lub tylko pogadać - bo mają samochód akurat na serwisie.
Moim marzeniem jest nie spotkać takiego dziadka na drodze

Mój dziadek kiedy odebrałem prawko oddał mi kluczyki do wojego malucha i więcej zaa kierownice juz nie wsiadł (miał 65 lat), powiedział że nie chce aby inni się denerwowali że jakiś dziad przed nimi jedzie, powiedział że jest juz zmęczony jazdą, 40 lat na cięzkim sprzęcie, wiekszośc lat w warszawskim transbudzie na różnego rodzaju ciężarówkach, i się nie dziwie i chciałbym aby każdy kiedys powiedział sobie dość, a nie ledwo ciepli jeszcze za kółko wsiadają ( przepraszam jesli kogos uraziłem)

Cytat:
Co do zmian to jeszczed powinonny być obowiązkowe badania lekarskie i badanie refleksu po 60 roku życia

No a moim zdaniem jeszcze powinni zajęcia z pierwszej pomocy przeprowadzac na kursach (tymbardziej w czasach kiedy na karetke czeka sie np. 40 minut )

w polsce obcokrajowiec moze zrobic prawo jazdy pod warunkiem, ze ma przynajmniej czasowy meldunek. jak jest w czechach, nie wiem, ale napewno koszty spalenia zwlok i pochowku sa okolo czterokrotnie tansze.

Cytat:
ale napewno koszty spalenia zwlok i pochowku sa okolo czterokrotnie tansze.

No i to jest główny powód przeprowadzki

Cytat:
Od takiego właśnie dziadka mój ojciec zakupił przedwczoraj autko - Caro 1.6 GLE z przebiegiem 38200km

jaki rocznik? jaki stan blach? napisz wiecej.

Cytat:
2003-12-22 23:46:31, gruen pisze:
Cytat:

1992, blachy bez korozji.

Cytat:
2003-12-22 23:51:06, Janio pisze:
Cytat:
2003-12-22 23:46:31, gruen pisze:
Cytat:

1992, blachy bez korozji.

Jeśli to nie tajemnica to za ile?

Majchal - żadna tajemnica: 3800zł

wyciagam trupa
jak wyglada sprawa zdobycia prawa jazdy?
czy mozna cos minimalnie wczesniej niz po ukonczeniu 18 lat zaczac kurs, kiedy egzamin, ile, za co, komu? (uops zapedzilem sie )
mowa oczywiscie o kategori B