Szybko migające kierunkowsakazy......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie mam pytanie. W moim sprzęcie zaistniała taka choroba:włączam kierunkowskaz a on po 3 sekundach przuspiesza tak że aż nie nadąża tykać. Z tego co wiem to jest wina przerywacza. Ale pytanie brzmi: jak usunąć tą usterke??

no wiedzisz ja mam podobnie tylko że wariuje dopiero gdy naciskam hamulec!! przyczyną miał być brak masy na tylnych lampach- czemu winna miałabyć dostająca sie tam woda- problem w tym że wody tam nie ma!! ale zapewne dotaje sie gdzie indziej bo dzieje sie tak tylko w wilgotne dni!! więc musze jeszcze raz sprawdzić całą instalacje!! spróbyj też w przerywacze z tego co wiem są tam gdzie bezpieczniki!!

wymien przerywacz

Zgadzam się z przedmówcami Kondensatorek w przerywaczu stracił już właściwości...

tylko przed zdieciem obudowy nalezy wyjac wtyczke z gniazdka

A przed naprawą instalacji wykręcić korki

Miałem kiedyś Poldera '91. Przyczyną jest prawdopodobnie zgniła oprawka kierunkowskazów - masa. U mnie zgniły te z przodu w zderzaku. Skończyło się totalnym rozepraniem i sztukowaniem oprawek.

może też spaliła ci sie któraś żarówka , a przerywacz jest za tą blachą gdzie jest ssanie,otwieranie maski (przynajmniej u mnie )

acha przerywacze powinny być dwa : jeden od awaryjnych(jeśli to brak masy to na awaryjnych też powinien wariować,jeśli przerywacz to awaryjne ok) drugi od kier.

u halasa jest uklad elektroniczny z poldka bez przerywaczy

Tak na prawde to znajdziesz troche wiecej bo az 4 przerywacze....

A mianowicie dwa male niskoobciazeniowe do mrugajacych kontrolek ssania i hamulca recznego ,jeden do awaryjnych ( wiekszy) i jeden do kierunkow...Polecam zmiane na elektroniczny od 126EL (wyglada jak maly przekaznik z tym ze ma na kabelku dodatkowa mase) on nie reaguje na zmiany napiecia w instalacji tak jak bimetaliczne bo czestotliwoscia mrugania zarzadza uklad scalony tak wiec mruga jednostajnie i do tego nieco glosniej niz orginal przyjemmnie tyka....

126 EL powiadasz... musze wypróbować ten manewr

polecam ten manewr bo w maluszkach jest tak samo... zmiana na elektroniczny koniecznosc

a pasuje to bez żadnych przeróbek?? i ile to cudo kosztuje??

Cytat:
2004-02-06 23:06:36, sc00by pisze:
a pasuje to bez żadnych przeróbek?? i ile to cudo kosztuje??

Pasuje bez przerobek jedyne co trzeba zrobic to polaczyc wystajacy z niego kabelek do masy.Koszt ponizej 20peelenów

u mnie tez tak bylo przyczyna byly sparciale konektorki przy kierunku przednim

pozdr