Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-04 22:38:29 Zdjąc zawory to żaden problem!! Młotek, klucz od świec lub podobny, jedno mocne udzerzenie i zawór zdjęty. Większe problemy to założenie samej sprężyny!! Potrzebny specjalny przyżąd lub jakiś patent którego dotąd nie opanowałem ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-05 10:23:07 Komplet nowych zaworów kosztuje około 50zł. A docieranie ręczne jest wolniejsze ale zato dokładniejsze. Co do szlifierni to przeszlifowanie zaworu i gniazda kosztuje około 10zł. |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-05 11:19:12 Ja do zakladania zamkow mam zrobione 2 przyrzady.
Jeden tzw. bociek a drugi taka duza klema.Jeden komiec opiera sie na sprezynie a drugi na zaworze wkrecam srube i i zawor wchodzi ladnie. KLema mozna zakladc w 1 osobe a bockiem to w 2 osoby ja skladam sam ale musze dupa przysiadac raczke ![]() jedna reke trzymac glowice a druga wkladac zamek ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-15 15:03:15 No jak to co będzie!!?? Będzie nieszczelna. Już samo uderzenie w zawór młotkiem powinno spowodować jego ułożenie i pełną szczelność. Jeśli przecieka to albo masz słabo dotarte albo stare zawory z wyklepanym rowkiem na stuku zawór-gniazdo. Jeśli coś takiego jest a wiesz, że zawory są ok to polecam wybrać się na szlifiernię by przeszlifowali Ci zawory i gniazda. Jeśli zawory stare to lepiej opłaca się kupić nówki wypolerować i dotrzeć. Jęsli wybierzesz zakład to po wyszlifowaniu w domku poprawisz tylko pastą i nafta nawet dwa dni będzie stać w komorach ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-01-15 15:39:27 Za 20 - 35 zł zrobi ci specjalista szlif w 3 płaszczyznach i dotrze ......
oddajesz cała głowice i czekasz ..... |
Putin Kraków | 2004-01-15 22:27:34 a zatem zrobie to porządnie! |
![]() Darallye fiat 650 modena warszawa | 2004-01-16 12:41:00 najlepiej docierac takwsadzic spręzyne w gniazdo i zeby trzymała za zawór nasmarowac pastą najgrubsza i schodzic do najmniejszej i ruchy takie spręzyna odpycha zawór od gniazda .ruchy dociskamy zawór do gniazda i ruch w jedną strone oddalamy i dociskamy i w drugą i tak z 10 minut.Wiartarka to mozna gniazda zchetac .Pasta jest twarda i ma grudki jak podejdzie niedobrze to mozna i zawór wymienic od razu ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-16 17:37:58 Dobrze gada!! Nalać mu!! |