Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-01-11 12:53:27 WITAM ![]() ![]() ![]() W poniedziąłek robię Generalke gaźnika macie jakieś pomysły na inne niż seryjne ustawienie pływaka???? Seyjnie to 7mm (od powieszchni pływaka czy od tego zgrzewy co nan nim jest????? (jest taki zgrzew na około pływaka i ma on ok 1mm wysokosci, od niego 7mm????))), Aha i jeszcze jedno, które otwory mam zalepić żeby nie przerywało na wolnych??? macie może foto takiej uszczelki? jakiego kleju użyć do tego celu????? |
![]() York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-01-11 13:01:35 Tutaj masz link na ktorej jest pokazane które dziury w uszczelce zalepic. http://nsystem.pl/~denior/126p/gaznik.htm
Najlepszy do wykonania bylby ten material z ktorego robi sie uszczelki. Gdzies kiedys widzialem go u mnie w miescie w Nomi. Poszukaj po takich sklepach, pewnie znajdziesz ![]() |
Putin Kraków | 2004-01-11 13:47:04 moje pytanie jest takie: czy ustawienie plywaka niżej wplynie na zmniejszenie zuzycia paliwa? i o ile nizej. sproboje powiedzmy 1- 2 mm nizej. czy ktos tak probowal? |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-11 17:07:40 Ja za przeszpan (0.5*0.5m) do robienia uszczelek w zakładzie zajmującym się produkcją ich zapłaciłem 10zł ![]() ![]() |
![]() LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2004-01-11 19:08:26 To i ja się wtrące ![]() ![]() |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-01-11 22:40:49 No panowie teraz to się kurwa załamałem ![]() ![]() Sorka za bluzgi ale dzisiaje jestem wybitnie wkurw..................... Piszcie, dawajcie rady, bo musze sie w końcu nauczyć!!!!!!! |
![]() rabbit Fiat 126p Chrzanów | 2004-01-12 12:31:46 ja uszczelke ktora nie przelewa zrobilem tak zwykla nowa uszczelka najlepiej dwie albo druga stara z jednej wycinam dwa kwadraty takiej wielkosci jak otwory moze troszke wieksze przyklejam super glu od gory czyli nie od strony plywaka tylko kopuly ktora dodatkowo przycisnie jak sie odkleji ale sie nie odkleja sprawdzine ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-12 19:00:25 Ja pływak ustawiałem zawsze na 7mm od zgrzewu na pływaku bo wykożystywałem do tego aluminiowy klocek o wymiarach 7*15 (jeśli dobrze pamiętam)mm. Specjalnie go dorobiłem by jedną krawędzią ustawiać dolne a drugą górne położenie pływaka.
Gotowanie ma na celu usunięcie wszelkich osadów i zanieczyszczeń z niedostępnych czeluści gaźnika. Nigdy tego nie robiłem ale podobno działa. |