MotoNews.pl

SKRZYNIA REDUKTOR - jak to zgrać aby wibracji nie było

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wymianie skrzyni 4 biegowej na 5 biegową musiałem opuścić reduktor prawie o centymetr w dół, aby wyeliminować drgania...
Bardzo pomocny okazał się opis z forum forum Rajdy4x4 który wydrukowałem i studiowałem w kanale starając się wykonać zalecane czynności ...
Prawie udało się to ustawić, ale i tu prośba do Was koledzy posiadacze Niv z oryginalnie założona skrzynia 5.... jak wyglądają podpory reduktora ?? Może ktoś ma zdjęcia tego elementu??
Ja pod swoje musiałem wsadzić kilka podkładek ale strasznie tandetnie to wygląda więc chce to zrobić porządnie aby nie zgubić tego elementu na jakiejś przeszkodzie terenowej

Jutro biore cyfraka do pracy i cykne zdjecia mojej nivce i Nivce Borga/Mikolaja ze skrzynia Poldolota.

Damian

dzięki jak będziesz miał zdjęcia to proszę na ftp ja postaram się zdrobić swojej dla porównania.

Cytat:
ale i tu prośba do Was koledzy posiadacze Niv z oryginalnie założona skrzynia 5.... jak wyglądają podpory reduktora ??

A Ty, to zapomniales numeru telefonu do mnie? Czy tez odleglosc "sasiedzka' Cie wystrasza? Chyba, ze inny powod ..., to rozumiem

spadaj z ukrytymi powodami a na telefonie oszczędzam zresztą telefon działa w 2 strony
ale dzięki za pamięć

Cytat:
spadaj z ukrytymi powodami

teraz to sie wq.... lem. sam spadaj.

no ukryte bo nie wiem o co chodzi
Dziś mimo 13 załatwiłem sobie prace która pozwoli mi dokończyć prace silnikowe na tip top ale to nie ten wątek

Cytat:
2004-01-13 17:04:20, kacper97 pisze:
Dziś mimo 13 załatwiłem sobie prace która pozwoli mi dokończyć prace silnikowe na tip top ale to nie ten wątek

A widzisz moje wczorajsze zyczenie troche sie sprawdzilo

Damian

Jak zrobicie te zdjęcia też bym chętnie na nie spojrzał Mam skrzynię od poldomierza ale reduktor niezbyt wycentrowany

Zdjecia juz sa , ale okazalo sie ze nie widac interesujacych Pawla szczegolikow, w piatek zgodnie ze wskazowkami zrobie nastepne

Damian

Mam nadzieję że o mnie nie zapomniecie

jak ustale z Pawlem zeznania to zdjecia zamieszcze na stronie, a i umieszcze zdjecia takiego malego elementu ktory moze byc przyczyna wibracji, w stanie jaki powinien byc i w stanie wskazujacym na zuzycie

Damian

Pewnie że się podzielimy o ile do czegoś dojdziemy
W sprawach skrzyni od poldka w nivie to raczej do Damiana bo teraz On jest w posiadaniu tego sprzęta przez Borqa zdradzonego

Hej hej i jak tam idzie fotografowanie spodu Nivki??

swoje zdjęcia właśnie udostępniłem Damianowi więc jak zrobi swojej nivce zdjątka to będzie można powiedzieć czy jest różnica w podporach reduktora ...mam nadzieje że jest
Może się coś zamieści na stronie o ile Damian znajdzie chwile