| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RedRider FSO 125 Combi Kalisz | 2004-01-17 11:33:32 Kurde, samochod zaczyna odlatywac mi od asfaltu. czuje sie niekiedy jak samolot nie mogący uzyskac wymaganej predkosci do wzniesienia sie w powietrze. Dobra... chlopaki, to prawda ze w fiacie 125 kombi tylnie amortyzatory sa takie same jak przednie?. I jeszcze jedno... czy mozna samemu naprawic amortyzator tzn... wymienic w nim olej? Jesli tak to jaki to musi byc olej. Oryginany amortyzaorowy jest cholernie drogi...mozna go zastąpic jakims innym? |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-01-17 12:40:23 tzn ja tam nie wiem jak jest w kombi ale zalezy do czego potzrebujesz te amory. jezeli do kreciolkow itp to oddaj stare (jezeli sa rozbieralne) do zakladu gdzie utwardzaja, wymieniaja olej, ogilnie regenruja. tzn twradosc zalezy od tego jak powiesz kolesiowi. a jak do normalnej jazdy to polecam kupic jakies amory dwustronnego dzialania.
pozdrowa |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-01-17 15:21:37 tylne amortyzatory w fiacie kombi są inne...
mają dłuższy skok... chociaż mogę sie mylić..kaovietz odwiedza forum to może mnie poprawi
Można naprawic samemu amortyzator jeśli jest rozbieralny. Olej można wymienić tylko po co ? Co chcesz uzyskać ? Naturalną charakterystyke czy może utwardzić. Bo jeśli chcesz zachować seryjne parametry to lepiej kupic nowe. Jeśli natomiast masz zamiar utwardzić amortyzator to zaprszam do art. na stronie F&F pozdro |