Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-01-18 10:32:45 A nielepiej ponaprawiać ścierzki specjalnym klejem? |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-01-18 10:51:04 Hej!
Prosze! Najpierw upewnij sie czy to aby na pewno szyba!!! Widzisz- ja u siebie nie mialem ogrzewania juz ze 3 razy!!! 1)- poniewaz bezpiecznik sie przepalil, i to w taki sposob ze nie bylo tego widac- dopiero sie kapnolem jak wszystkie zaczolem wyjmowac i sprawdzac miernikiem- topik- sie na glowce przepalil! 2) - poniewaz mi holota zalala auto - tj. gosc na myjni pociagnal mi z karszera(czy jak to napsac) -myjki cisnieniowej, w kratke w tylnym slupku- wszystko z tylu sie zalalo, i kabel co idzie do szyby sie mi przepalil!!! Wiec sprawdz to rowniez!! 3) Ostatnio padl mi wylacznik!- niby banal i wcale sie nie spodziewal bym tego - ale sprawdzilem czy prad do szyby dochodzi, a pozniej zwarlem kostke przed wylacznikiem, i zaczelo dzialac! Wiec proponuje, wlacz sobie ogrzewanie, wez miernik(calbo jakas probke) i zobaczy czy prad(12v) dochodzi do szyby, i czy przy szybie nie masz popalonych kabli! Jesli jest OK, a szyba nie grzeje, posprawdzaj sciezki. Sprobuj to naprawic, sa jakies kleje, a moze tez uda sie pasta do procesorow naprawic ![]() Szyba kosztuje duzo, + wymiana, a mechanikom lepiej jest wymienic niz naprawiac! Ja tam uwazam ze z uzywania ciekzo ja zepsuc! No chyba ze porysowales szybe tylnia ![]() Fleszer! |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-01-19 13:55:49 Wbrew pozorom te sciezki jest baardzo latwo poprzerywac, np. jak szyba jest zamrozona i ktos nierozwaznie probuje je skrobac od srodka. |
![]() uve2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Tarnobrzeg | 2004-01-19 16:34:06 A ja nadal nie wiem czy instalacja wytrzyma obciążenie 20-stu Amper ![]() ![]() ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-01-19 20:50:57 To ze lampka na wylaczniku sie swieci, NIE oznacza ze jest sprawny!!!
Moja sie swieci, a wylacznik jest do dupy - lampka ma inny obieg!- po to abys mogl w nia palcem po ciemku trafic! Co innego kontrolka na konsoli obok zegarka! Sluchajcie jak macie tylko w jednym miejscu jedna sciezke przerwana, to na moj gust!! reszta powinna dzialac- i tylko jedna kreska powinna sie nie grzac!- reszta powinna byc sprawna! Proponuje przylozyc miernik-przy szybie(polewej i prawej-do kabli co stercza z niej) i przekonac sie czy rzeczywiscie jest 12 V (przy wlaczonym ogrzewaniu) - mozna tez przypiac zarowke- ale 12 volt! Musicie miec pewnosc ze jest 12 volciszy najmniej! Jak nie ma to szukac po bezpiecznikach, przekaznikach wylacznikach(kontorlkach na konsoli), a pozniej po kablach! jesli jest prad, a ktoras z nitek nie grzeje, trzeba przywrocic na niej obieg! Czyli - uzyc jakiegos kleju co przewodzi prad! Proponuje sie udac najpierw do sklepu elektornicznego i zapytac o specyfik do uzupelniania scierzek-bo pewnie to to samo co w motoryzacyjnym z tym ze pewnie o 150% tansze.Badz pokombinowac cos z pastami do prockow- ale takie co przewodza prad! Zreszta- jejku- niewazne co uzyjecie- wazne zeby przewodzilo prad, i zeby bylo podobne do kleju, naklejki itp. Adam slodowy - nie ma innego wyjscia- no chyba ze nowa szyba + wstawienie- ale jesli tylko jedna ssciezka jest przerwana, a cala szyba nie swieci- nie tedy droga! |
![]() uve2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Tarnobrzeg | 2004-01-22 20:14:44 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-01-22 22:09:47 Sam siebie zacytuje:
"Proponuje sie udac najpierw do sklepu elektornicznego i zapytac o specyfik do uzupelniania scierzek-bo pewnie to to samo co w motoryzacyjnym z tym ze pewnie o 150% tansze.Badz pokombinowac cos z..." Cos co przewodzi prad |
piopar vw passat vr6, vaz 2 ... warszawa | 2004-01-23 18:34:42 witam kolegów
ja też mam problemy z ogrzewaniem tylnej szyby, działały mi tylko dwie ścieżki, kupiłem w najbliższym sklepie motoryzacyjnym specyfik do naprawy szyb obrzewanych za całe 10,-PLN i udało mi się naprawić kolejne 3 nitki, w czasie naprawy padał deszcz i szyba była droche wilgotna, więc nie wyszło to tak jak bym chciał ale jest skuteczne, poza tym w ofercie firmy skorpion znalezłem nową ogrzewaną tylna szybę za 56,-PLN + VAT, co wydaje mi sie rozsądna alternatywą do do rzystania z usług "fachowców", którzy liczą sobie 30,-PLN za godzine pracy. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-02-02 19:08:27 Heh! Wlasnie wymyslilem super prosty sposob, i super tani, jak naprawic ogrzewanie tylnej szyby!
A skad pomysl? Otoz zalalem klawiature herbata, a tam jak ktos rozbieral- w nowych modelach jest folia z nadrukowanymi sciezkami! I jedna z nich mi sie przepalila! I tak kupilem klawiature nowa, ale nie podobaja mi sie jej kklawisze, wiec zaczolem kombinowac ze swoja- prosty sposob, i sprawdzic powinien sie na szybvie rowniez. Wiec do rzeczy- bierzemy miedziay drucik, oraz tasme klejaca przezroczysta! Reszty tlumaczyc chyba nie musze - poprostu na ubytek sciezki nakladamy cieniutki drucik(wlosek) miedziany i zaklejamy tasma zeby nie odpadl ![]() W klawiaturze sie sprawdza rewelacyjnie! Byc moze na szybe trzeba by wziasc grubszy drucik ![]() Polecam! |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-02-05 23:42:13 Druciki pod taśmą samoprzylepną to zły pomysł. Próbowałem tak naprawić szybę zanim kupiłem specjalny klej. Taśmę widać z daleka, mimo że przezroczysta, więc ciąłem ją na malutkie paseczki, trochę szersze nić drucik. Roboty 10x tyle co z klejem. Poza tym gdy szyba zaparuje to taśma przestaje się trzymać. Po tym wystarczy dmuchnąć żeby wszystko poodpadało.
|
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-02-06 15:51:27 NIe no, ten sposob z tasmiksem, to tak bardziej jako ciekawostke podalem - to moze sie i zapalic nawet, wiec no, partyzantka.
To juz zalezy od widzimisie kazdego z nas, i czego kto sie nei boi ![]() Ja tez bym sie wziol za klej odrazu. |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2006-11-20 20:24:08 Panowie, odgrzwam temat.
Nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby. ![]() Kontrolka obok zegarka się pali, ale szyba się nie ogrzewa (para nie schodzi..) Czy to może być wina bezpiecznika? Czy jeśli padłby bezpiecznik to kontrolka koło zegarka by się nie swieciła? Nie mam miernika, żeby sprawdzić czy prąd dochodzi. Poza tym nie mam czasu, na szukanie źródła awarii. Może coś poradzicie? ![]() Będę wdzięczny! ![]() |
![]() arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2006-11-20 20:26:39 Myślę że gdyby spaliłby się bezpiecznik kontrolka by się nie świeciła, nie byłoby zamkniętego obwodu. Być może masz poprzepalane ścieżki albo przepalił się przewód gdzieś podrodze |