Akcesoria Tuningowe FSO lata 1991-1997

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jeszcze można dostać gdzieś w sklepach nowe luksusowe elementy wyposażenia: folele groclin, ospojlerowanie oriciari, aluminiowe felgi, elektryczne szyby, anteny, radia, zegarki, centralne zamki i inne luksusowe dodatki montowane za dopłatą w salonach FSO?

Podobno w salonach można dyło dopłacić i wmontowywali radio. tylko jakich marek i jakie modele radioodbiorników były montowane, jakie byłe seryjne głośniki?

Jakie było jeszcze dodatkowe wyposażenie montowane w poldkach oprucz wyżej wymienionych

Fotele - tylko giełda i szroty
Orciari - podróbki, patrz wyżej
Alusy - patrz wyżej
Elektryczne szyby - rarytas, w zeszłym roku klubowicze wykupili całe stany Zomisu
Centralny zamek - bez problemu w każdym sklepie

W Poznaniu kilka miesięcy temu widziałem w hurtownii DAEWOO oryginale aluminiowe felgi trzyramienne , takie jak montowali w roku chyba 1995 ,albo w Plusach 2001 ( takie jak ma ten POLONEZ tylko trzyramienne). W sobotę się spytam ile kosztują.

Jest tego troszke na sieci:

Felgi

Skora

Nakladki na progi

Nakladki na drzwi

Elektryczne lusterka

Te felgi to właśnie takie jak te widziałem , ale nówki , w hurtowni , razem z kołpaczkami.

A czym się różnią podróbki od orginału, jeżeli chodzi o wygląd i trwałość??

[ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-01-31 21:53:25 ]

Cytat:
2004-01-30 01:08:52, Trojan1000 pisze:
A cym się rużnią podróbki od orginału, jeżeli chodzi o wygląd i trwałość??

Pewnie sa gorzej wykonane, a co do trwalosci to nie wiem (ale pewnie tez sa gorsze pod tym wzgledem).

Widziałem już kilka carówek ze zwykłymi zderzakami i ospojlerowanych oriciari z pomalowanymi zderzakami i listwami. Ale i ospojlerowane na ulicach zdarzały się z nipomalowanymi listwami i zderzakami. Czy malowane zderzaki i listwy były za dopłatą? Czy za pomalowanie spojlerów oriciari trzeba było płacić ekstra?

Cytat:
2004-01-30 01:08:52, Trojan1000 pisze:
A cym się rużnią podróbki od orginału, jeżeli chodzi o wygląd i trwałość??

Oj różnią się i to zasadniczo, wykonaniem, iloscią elementów itp. itd
więcej o Orciari poczytasz - T U T A J

Poczytałem, dzięki za link.

Które przednie ospojlerowane i zderzaki do poldka to orginały?
Czy te ze zwykłymi halogenami przeciwmgielnymi, czy te z bardziej kwadratowymi??

Czy były klamki malowane były za dopłatą przy ospojlerowaniu montowanym w salonie??

[ wiadomość edytowana przez: Trojan1000 dnia 2004-01-30 10:08:45 ]

Cytat:
2004-01-30 07:59:31, Trojan1000 pisze:
Widziałem już kilka carówek ze zwykłymi zderzakami i ospojlerowanych oriciari z pomalowanymi zderzakami i listwami. Ale i ospojlerowane na ulicach zdarzały się z nipomalowanymi listwami i zderzakami. Czy malowane zderzaki i listwy były za dopłatą? Czy za pomalowanie spojlerów oriciari trzeba było płacić ekstra?

Tak, ospojlerowanie Orciari pod kolor nadwozia kosztowało kilkaset złotych extra. Cały zestaw był jednak dosyć drogi.

Cytat:
2004-01-30 09:30:16, t_kucyk pisze:
Cytat:
2004-01-30 07:59:31, Trojan1000 pisze:

Tak, ospojlerowanie Orciari pod kolor nadwozia kosztowało kilkaset złotych extra. Cały zestaw był jednak dosyć drogi.

Prawda,jak kupowlaiśmy naszego Roverka to musieliśmy dopłacić za ORICIARI,ale był piękny .Patrzcie profil .

Dlaczego niektóre carówki mają żułte przednie migacze?

Był to dobatek, czy zależało to od wersji samochodu?

Cytat:
2004-01-30 14:16:33, Trojan1000 pisze:
Dlaczego niektóre carówki mają żułte przednie migacze?

Był to dobatek, czy zależało to od wersji samochodu?

Po prostu montowano i takie i takie.
My w naszym ORICIARI mieliśmy żółte i wygladął ślicznie,ale drugiego identycznego jak nasz nigdy nie widziałem .
Bo n.p znajomi jak kupili zupełnie zwykłego 1.6 w 93 to mieli żółte,czyli to zależało od samochodu.

w 1995 orciari kosztowało około 11mln, a 13 mln pomalowane pod kolor.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A co ze wspomaganiem kierownicy, centralnym zamkiem, elektrycznyni lusterkami i elektrycznie opuszczanymi szybami?
Ile wynosiła dopłata za wmontowanie radia i jakie radia można było w salonie zamówić??

Ile w latach 1991-1997 kosztował polonez?
1.6GLE
2.0GLE
1.6GLI
1.4 GLI 16V

Napiszcie co można było jeszcze za dopłatą zamontować??

W 1996 jak ojciec kupował można było jeszcze wziąść immobilaiser na pilota, ale nie wiem za ile. Zresztą wtedy w salonie stały wszystkie z nim więc nie wiem.

Trojan1000 Ty piszesz książkę czy potrzebujesz to dla siebie (do poldka) ? bo jeżeli dla siebie to Oricari (poszczególne części) można jeszcze kupić na Rzgowskiej 152.

To i to

Dzięki za namiary pujde tam popatrzeć co mają i niedługo jak kupie poldka to go ospojleruje. Ale czy nie lepiej opłaci się kupić już ospojlerowanego??

Do wakacji zdążę odłozyć troche kasy na samochód i akcesoria

[ wiadomość edytowana przez: Trojan1000 dnia 2004-01-30 16:41:23 ]

Trojan1000 pogadaj lepiej z kolegą Skora z Gdańska (na temat ospojlerowania) albo z Dyktatorem