Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-02-08 11:25:11 Na forum czesto są prośby o jakieś skany z książek - naprawa poloneza, może zrobiliśmy książki w formatach PDF (Acrobat Reader) wersja elektroniczna.
Można to potem umieścić na stronie i każdy nie musiałby szukać to schematu ins. elektrycznej , to zawieszenia itp. Osobiście chetnie podjąłbym sie czegoś takiego, ale niestety nie mam żadnej książki o polonezie ![]() Natomiast jesli tylko ktokolwiek wysłałby mi skany wszystkich stron jakiejś ksiązki, to bez problemów moge zrobić z tego gotową ksiązke w formacie PDF. Na zachęte na stronie tytuowej można podać pseudo osób które uczestniczyły w tworzeniu wersji elektronicznej ![]() Uważam to za niezły pomysł, mam nadzieje że temat nie skończy sie tylko dyskusją, na temat łamania praw autorksich ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-02-08 11:39:42 Temat jeste ciekawy i juz kiedys proponowalem, zeby zrobic dokladnie tak samo z artykulami z WW. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-02-08 14:02:00 Ciekawe co na to autorzy tych książek, które chcecie zeskanować. |
![]() Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2004-02-08 14:31:02
Słuszna uwaga. Prywatnie można sobie takie pdf-y porobić ale nie wiązać tego przypadkiem z działalnością FSO AK. Taka moja opinia. |
![]() Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-02-08 14:48:41 mysle ze nie ma potrzeby wiazania tego z dzałalnościa klubu, wystarczą skany, natomiast PDF-y można umieścić gdziekolwiek na jakimś serwerze www lub ftp,
coś wydaje mi sie że jednak bardziej chcecie chronić kieszenie wydawców, niż własną wygode ![]() jak pisałem na wstępie NIE CHCE żeby rozmowa była o aspektach prawnych, takich czynów, gdyż taka debata nie będzie miała końca !!! |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-02-08 15:09:31 Można by tez zrobić instrukcję obsługi w PDF`ie, bo nie raz ktoś potrzebuje i nie ma. Ja w swoich zbiorach ma dwie albo trzy, jedną od Caro+ a drugą od Caro z 94 albo 96 albo obie musze poszukać czy one wogóle jeszcze są. |
![]() SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2004-02-13 16:36:50 Morawski z 2000 r, zeskanowany (160 MB) ![]() ![]() ![]() Jakieś propozycje. ![]() ![]() ![]() |
![]() Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-02-13 19:23:21
No pieknie ![]() ![]() ![]() oczywiscie chetnie zrobie z tego PDF-a ktorego gdzies umiescimy na necie, jesli Klubowicze patrza nieprzychylnym okiem na taka dzialaność ![]() [ wiadomość edytowana przez: Aristo dnia 2004-02-13 19:37:43 ] |
![]() SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2004-02-14 10:54:18
Z racji tego że mam dziś zły dzień (śmierć J. Kuliga) mam w dupie to, co ludzie sobie pomyślą ( iż zeskanowałem książkę), a co do tego gdzie to umieścić i jak , to jeszcze pogadamy. Skany zrobione są po Hebrajsku (45 kawałków w PDF), Poprosiłem już kolegę Andysa aby coś z tym zrobił (skleił to wszystko w jeden kawałek) Sory za mój wulgaryzm . |