MotoNews.pl

Naprawa Poloneza - PDF - zróbmy to ;-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na forum czesto są prośby o jakieś skany z książek - naprawa poloneza, może zrobiliśmy książki w formatach PDF (Acrobat Reader) wersja elektroniczna.
Można to potem umieścić na stronie i każdy nie musiałby szukać to schematu ins. elektrycznej , to zawieszenia itp.
Osobiście chetnie podjąłbym sie czegoś takiego, ale niestety nie mam żadnej książki o polonezie
Natomiast jesli tylko ktokolwiek wysłałby mi skany wszystkich stron jakiejś ksiązki, to bez problemów moge zrobić z tego gotową ksiązke w formacie PDF. Na zachęte na stronie tytuowej można podać pseudo osób które uczestniczyły w tworzeniu wersji elektronicznej

Uważam to za niezły pomysł, mam nadzieje że temat nie skończy sie tylko dyskusją, na temat łamania praw autorksich

Temat jeste ciekawy i juz kiedys proponowalem, zeby zrobic dokladnie tak samo z artykulami z WW.

Ciekawe co na to autorzy tych książek, które chcecie zeskanować.

Cytat:
2004-02-08 14:02:00, wiciu pisze:
Ciekawe co na to autorzy tych książek, które chcecie zeskanować.

Słuszna uwaga. Prywatnie można sobie takie pdf-y porobić ale nie wiązać tego przypadkiem z działalnością FSO AK. Taka moja opinia.

mysle ze nie ma potrzeby wiazania tego z dzałalnościa klubu, wystarczą skany, natomiast PDF-y można umieścić gdziekolwiek na jakimś serwerze www lub ftp,
coś wydaje mi sie że jednak bardziej chcecie chronić kieszenie wydawców, niż własną wygode
jak pisałem na wstępie NIE CHCE żeby rozmowa była o aspektach prawnych, takich czynów, gdyż taka debata nie będzie miała końca !!!

Cytat:
2004-02-08 11:25:11, Aristo pisze:
Uważam to za niezły pomysł, mam nadzieje że temat nie skończy sie tylko dyskusją, na temat łamania praw autorksich

Pomysł jest wyśmienty o ile nie skończy się na "kserowaniu książek" - jako że chcemy być klubem poważnym (wkrótce będącym Stowarzyszeniem) to na takie coś nie będzie zgody, ale jakby tak przeczytać nasze forum, wybrać z tych kilkudziesięciu tysiecy postów tematy w którym opisujemy swoje doświadczenia, sposoby napraw, stosowane zamienniki to można by stworzyć książke opartą na prawdziwych doświadczeniach a nie wiedzy teoretycznej, książkę która napewno przebiłaby istniejące już publikacje - wówczas jak najbardziej klub FSOAK mógłby ją firmować własną nazwą i udostępniać na swojej witrynie.

Można by tez zrobić instrukcję obsługi w PDF`ie, bo nie raz ktoś potrzebuje i nie ma. Ja w swoich zbiorach ma dwie albo trzy, jedną od Caro+ a drugą od Caro z 94 albo 96 albo obie musze poszukać czy one wogóle jeszcze są.

Morawski z 2000 r, zeskanowany (160 MB)
Jakieś propozycje.

Cytat:
2004-02-13 16:36:50, SCHIL pisze:
Jakieś propozycje.

No pieknie teraz w jakis sposób trzeba sie tym podzielić masz możliwośc przesłać mailem, może ja zrobie konto ftp .... na priva obmyslimy
oczywiscie chetnie zrobie z tego PDF-a ktorego gdzies umiescimy na necie, jesli Klubowicze patrza nieprzychylnym okiem na taka dzialaność

[ wiadomość edytowana przez: Aristo dnia 2004-02-13 19:37:43 ]

Cytat:
2004-02-13 19:23:21, Aristo pisze:
Cytat:
2004-02-13 16:36:50, SCHIL pisze:
Jakieś propozycje.

No pieknie teraz w jakis sposób trzeba sie tym podzielić masz możliwośc przesłać mailem, może ja zrobie konto ftp .... na priva obmyslimy
oczywiscie chetnie zrobie z tego PDF-a ktorego gdzies umiescimy na necie, jesli Klubowicze patrza nieprzychylnym okiem na taka dzialaność

[ wiadomość edytowana przez: Aristo dnia 2004-02-13 19:37:43 ]

Z racji tego że mam dziś zły dzień (śmierć J. Kuliga) mam w dupie to, co ludzie sobie pomyślą ( iż zeskanowałem książkę), a co do tego gdzie to umieścić i jak , to jeszcze pogadamy. Skany zrobione są po Hebrajsku (45 kawałków w PDF), Poprosiłem już kolegę Andysa aby coś z tym zrobił (skleił to wszystko w jeden kawałek) Sory za mój wulgaryzm .