MotoNews.pl

[OT] Fundusz emerytalny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szykuje sie do wybrania jakiegos funduszu... moze cos polecacie?? Chetnie posłucham jakis rad. Na oku mam ING Nationale Nederlanden i Allianz

Pocztylion
a tak poważnie to nie wiem jak dostane emeryturkę to będę wiedział, narazie jestem w CU

wybranie odpowiedniego funduszu na emetyture to taki totolotek na chybil trafil, tyle ze szybciej wygrasz w totka. tak naprawde nikt nie wie ile rzeczywiscie kasy bedzie mial na starosc. prognozy prognozami, a zbieranie zlomu i handel pod hala mirowska to przynajmniej jest pewne, haha. jebane klony w funduszach wyciskaja z ludzi kase i niby cos tam ja inwestuja to w stocznie gdanska to kable w ozarowie. nie wierze nikomu. wybierz cu lub nn i nie licz na wiele

Ja po wielu za i przeciw wybrałem CU
O efektach bedę mógł sie przekonać za kilkadzisiesiat lat albo i nie

Cytat:
2004-02-13 14:36:19, SPAjK pisze:
Szykuje sie do wybrania jakiegos funduszu... moze cos polecacie?? Chetnie posłucham jakis rad. Na oku mam ING Nationale Nederlanden i Allianz

No te to są dwa z trzech które na dzień dzisiejszy są w czołówce. Trzeci to POLSAT, ale jakoś za cholerę nie mam do niego przekonania.
Jest to jak już Pagan powiedział loteria, bo to dopiero za kilkanaście lat będzie coś wiadomo, jak zaczną wypłacac pierwsze emerytury

ja jestem w sampo, zobaczymy za 42 lata jak sie starali

Ja jestem w Alianz i z tego co wize stale trzyma sie w czołówce nie jest najleprzy bo oni zmieniają sie non stop ale trzyma 2-3 miejsce wiec są gwaracje stabilności

Ja też w CU, ale tylko jedno jest pewne... wszystkie te OFE to złodzieje - obym się mylił za te 40 lat

Wybierałem niedawno i wybrałem Złotą jesień. Fajna nazwa
Poczytaj tutaj o FE.

Ja wybralem "Pekao Pioneer" .
Zdecydowalem sie na nie poniewaz moja Mama pracuje w banku Pekao i zna ten fundusz doskonale.
Sadze, ze nie polecila by mi czegos co potem zwinie sie razem z moja kasa .
Ale tak na prawde to kto moze przewidziec przyszlosc...

Ja pracuje na poczcie ale nie wybrałem pocztyliona-trzeba sie kierować rozsądkiem anie kto gdzie pracuje

ING odradzam, reszta to takie samo G, tylko nazwy są różne.

leon, dlaczego?

Cytat:
2004-02-14 18:41:43, danield pisze:
Ja pracuje na poczcie ale nie wybrałem pocztyliona-trzeba sie kierować rozsądkiem anie kto gdzie pracuje

Ja nie wybralem z powodu tego ze ktos gdzies pracuje, ale dla tego ze wiem jak wyglada sytuacja z tym funduszem .