Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-03-03 15:57:12 Ja dzisiaj skasowałem swoją atrape a była w stanie idealnym-już zamówiłem nowa ale bedzie chyba z plastiku za 80zł-lakieru nie polecam-nie daje takiego efektu jak chrom-wiem bo kupiłem taki lakier akrylowy (chrom) i totalnie sie nie sprawdził.....
Kiedyś Adasco pisał ze nie poleca polskich atrap bo szybko sie sypia-ruskie są podobno o niebo lepsze......ja dopiero sie przekonam. Do czyszczenia chromu bardzo dobry jest dowolny srodek do czyszczenia kibli, zlewu itd. doskonale usuwa naleciałości ![]() dodatkowo używam mleczka woskującego "totalny połysk" który daje super efekt. pozdrawiam |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-03 16:17:10 Witam
te plastikowe z 2107 spisują się dosyć dobrze, dają się czyscić myc, polerowac, do ....pierwszego pękniecia, ale jesli szybko skleić, to chrom nie odłazi. |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-03-03 16:57:43
odpadać nie odpadał ale naprawde daleko mu do oryginału-niby ładnie wygląda ale to nie to samo-widać ze to lakier ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-03 17:33:33 kiedys probowalem "pochromowac" lakierem widelec rowerowy. Mimo staran, polusku nie uzyskalem. Wyszedl naprawde ladnie, ale przybral kolor spotykany w handlu pod nazwa "tytan". Polysk byl, ae taki, jak z kazdego zwyklego lakieru. Msle, ze wynikalo to z
-braku umiejetnosci wystarczajacych -ograniczen technicznych sprayu. a atrapa: obecnie SZUKAM, ale ruskiej. ![]() ![]() Sportuje: mam WLOSKA i uwazam ,ze jest do pipla. raz: gorna listwa nie do konca pasuje do maski (albo ja mam jakis samochod wybrakowany) a dwa: chrom nie tyle oblazi, co czernieje - w rekacji z sola drogowa. Obejrzalem pod lupa. To nie zlazlo (powierzchnia wciaz gladka) ale sczernialo, bezpowrotnie hcyba, po polerowanie nie pomaga. W akcie desperacji i papieru sciernego probowalem. W dodatku w porownaniu z ruska sam plastik jest bardziej miekki i tandetniejszy. a wracajac do tematu: nie polecam cif'ow i innych domowych srodkow, jesli atrapa nie puchnie (nie ma wstajacych "zabkow" rdzy) A jesli sa, to tez wskazana ostroznosc. w norauto widzialem srodek lekko scierny do chromu i mozna tym poprobowac. Ew. popytaj u jubilerow - kiedys takim srodkiem pieknie doczyscilem mosiezny zyrandol - moze i do chromu cos maja.... Pasta TEMPO tez mozesz sporbowac (ze 7 zeta chyba) - ja wlasnie jej uzywam. jesli nowa powloka - to tylko galwaniczna. poszukaj w panoramie firm. To nie jest drogie. kiedys kumpel robil zderzaki do malucha i dal ze 150 zeta. A wyszly jak nowe i takiez sa do tej pory... |
![]() andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-03-03 17:40:50
Chętnie, ale jak ktoś mi powie gdzie i jak nakładają galwaniczne powłoki na znal - bo żadna mi znana technika tu nie ma zastosowania - ale w końcu nie jestem metalurgiem. |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-03-03 17:42:36 masz możliwość użyć jeszcze fantachromu lub metalizowania
www.metalizowanie.pl www.fantachrom.pl |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-03 17:55:01 Wszystko można chromować, są nawet kleje , które uzupełniają wżery i potem chwytają powłokę galwaniczną. Z tego co wiem nie ma problemu z chromowaniem znalu, ale najpierw trzeba nakładać warstwę miedzi, polerować i dopiero wtedy chromować.
W "Automobiliście" ogłaszają się zakłady obsługujące fanatyków starej motoryzacji , próbuj tam! |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-03 19:19:56 ciekawa sprawa ten fantachrom.... gdyby nie koszty... kurcze, ja lubie blyskotki... ciekawe, ileby kosztowalo spryskanie tym lady... oczywiscie na niebiesko! |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-04 15:16:13 O ile pamietam to jest to koszt rzedu kilkunastu tysiecy zlotych. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-04 18:54:28
to sobie chyba daruje... zreszta lakierowalem niecaly rok temu.... i tak nawet mi sie moj akryl podoba, jak patrze na ceny, to nawet bardzo. |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-03-11 19:16:21 Dzisiaj dostałem nowa atrape-ale tandeta ![]() pozdrawiam |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-11 21:47:40
Czy po raz kolejny dała o sobie znać jakość części z taniego internetowego sklepu? |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-11 21:49:27
kupiles ten sam szyt co ja. To gowno jest chyba WLOSKIE!!! i gowniane jak wloskie buty. mnie juz oblazi (po niecalym roku). Tez szukam ruskiej, ale nowej. pociesze Cie Zaxiu, zes dal tanio. Ja za to gowno dalem cos kolo 130-150 zeta (nie pomne dokladnie) |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-03-11 21:51:21 U mnie tez jest nieoryginalna atrapa. Ale wymieniana była po stłuczce gdzieś w 96 roku. Jakość nie jest za rewelacyjna, ale dopiero po tej zimie zaczeło z niej coś odłazić, ale dobrze ze w niewidocznym miejscu. |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-03-12 00:52:59 Moja niby ładnie wygląda ale podejrzewam ze nie wytrzyma nawet 6 miesiecy-uwazam ja za przejsciową-nie spoczne jak nie znajde porządnej oryginalnej-a brat mi zawsze powtarzał: pamietaj tylko nie przód,bok,tył,góra, ale tylko nie przód......
no i doigrałem sie ![]() ![]() ![]() |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-03-12 22:22:30 Oto co zostało z mojej pieknej atrapy-buuuuu nie moge jej przezyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-13 00:45:53 musze koniecznie poprobowac cos z tym chromem...
jak cos wymysle i wyprobuje - zapodam tutaj. |
![]() Yanosik ŁADZIARZ Lanos Schneidemühl | 2004-03-14 20:14:22 A moze ktoś kupi napylarkę próżniową (jest na Allegro za 9000zł) i pokryjemy na nowo wszystkie atrapy w klubie ![]() ![]() |