| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-03-07 23:11:10 Nareszcie dzisiaj przywiozłem moją "rajdówkę"...Wypakowałem wszystkie graty i po 3-miesięcznej przerwie chciałem odpalić moją Ładę! Jakoś nie za bardzo pasował mi klucz do stacyjki, zresztą pozostałe klucze (drzwi) nie są lepsze...Po włożeniu klucza do stacyjki, przekręcam go i co widzę...główka klucza została mi w ręce !!! Musiałem rozbroić stacyjkę i teraz zapalam śrubokrętem! Z blokadą już sobie poradziłem ale nie wiem jak zdemontować całą stacyjkę (jakoś nie chce wyjść, chociaż już niewiele z niej zostało). Dlatego poszukuję stacyjki oraz zamków do drzwi.
Od jutra zabieram się za rozbiórkę mojej Łady! Rozbieram ją do części pierwszych! Zostawię tylko silnik w całości (narazie) bo nie zdecydowałem jeszcze co z nim będzie. Zabieram się za: blacharkę, wnętrze oraz zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy. Przeglądnę jutro też wszystkie skrzynki z częściami zapasowymi...mam silnik 1600 rajdowy do remontu i być może będę chciał go sprzedać, trochę amortyzatorów, sprężyn itp....Mam nawet okolcowane opony ale chyba w tym roku już na nich nie pojeżdżę. Będę robił foto na bieżąco, więc jeśli ktoś chciałby zobaczyć to mogę przesłać. Pozdrawiam! |
bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2004-03-07 23:19:07 Jeśli się nie mylę to chyba na allegro widziałem ostatnio stacyjkę nową na sprzedaż. A tak przy okazji czy to Twój sprzęt jest na sprzedaż na hodze?? |
Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-03-07 23:24:54 Tak, wystawiłem ją na Hogę, bo mam trochę więcej kasy i chciałem wziąć tę rajdową Samarę z Krakowa, którą można zobaczyć na fotkach klubowych...ale popyt na takie rajdówki jest słaby więc zabieram się za remont 2105! |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-07 23:44:38 Wyjmowałem już stacyjkę i z tego co pamiętam też się strasznie spociłem. Tam jest więcej trzymających ją wkrętów niż się wydaje... Chyba trzy. No i jeżeli blokada jest wysunięta to nie da się stacyjki wyjąć.
A jak będziesz kupował stacyjkę to sprawdź ile ma styków. Ja mam nową z 8 stykami na zbyciu, bo kostkę przy stacyjce mam w moim aucie chyba 6 stykową i nie dało się podłączyć. [ wiadomość edytowana przez: Grzegorz2107 dnia 2004-03-07 23:49:10 ] |
bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2004-03-08 00:20:48 Mirek: oki bierz sie za remont i nie kupuj Samary, bo nie ma jak RWD... |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-08 08:07:13 U mnie stacyjke trzymala z boku jedna srubka. Po przekreceniu kluczyka w pewna pozycje, blokada sie cofa i mozna ja wyjac. Moze u Ciebie jakis inny patent Ale nie przejmuj sie...ja tez zlamalem chyba ze 2 kluczyki. Kiedys tez zlamalem kluczyk tesciowi w corolli. Juz taki jestem zdolny po prostu. [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2004-03-08 08:08:03 ] |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-03-08 16:29:48 Na wegierskiej kiedys byla calkiem spora kolekcja zlamanych kluczykow stacyjki, i peknietych.
Ba, byl tam rowniez moj pekniety kluczyk! Ale pozniej cos im server padl i juz nie ma- chyba ze wrocili znowu. Tak czy tak, poprzegladajcie swoje kluczyki od stacyjek, bo to dosc popularna sprawa! |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2005-01-28 21:29:49
Trzecia śrubka? Sam kiedyś wyciągałem stacyjkę przez dwie chyba godziny , ale zapomniałem gdzie był haczyk |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-28 21:49:41 a probowales wyjac? Ja poldziawie zlamalem i wyjalem wydlubujac dwoma iglami.... |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2005-01-28 21:51:48 Od spodu jest wstawiona taka metalowa obraczka. To dziala jak klin. Nie potrafie tego opisac.. takie cos jak sie zaklada na oslone lozyska ( jest to cos wsadzone przy samej krawedzi zapobiega wybadnieciu). Bedzie to widac jak wlozysz glowe pod kierownice i zaswiecisz w miejsce gdzie sama stacyjka sie styka z blacha w ktora jest wmontowna...
Nie potrafie lepiej opisac.. moze ktos pomoze... |
bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-29 11:03:37 jak cos moge zalaTWIC CI STACYJKE ZA GROSZE OD 2106[ wiadomość edytowana przez: bieszczadnik dnia 2005-01-29 11:04:00 ] |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-01-29 11:35:27
no to wyjmij i idz do człenia niech ci dorobi proste ![]() |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-01-29 13:06:40
Ooo to juz niemozliwe
Po tym co ta stacyjka przezyla wczoraj jak ja probowalem wyjac i juz mi nerwa skoczyla to jest tylko do wywalenia
Bieszczadnik zgadamy sie bo z tego co wiem to powinna pasowac do 2107. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-01-29 17:55:59 Zlamane kluczyki to czesty przypadek lady.
Na zsiguli.hu kiedys czytalem o tym, czesto gesto najpierw kluczyk jest pekniety, rozdwaja sie, i rozpolawia
I tak, kiedys tez goscilo tam zdjatko mojego kluczyka, ktory wlasnie byl pekniety i praiwe go ukrecilem. Wymienilem na zapasowy i jest OK. Kiedys ktos nalewal z 2104 poobklejanej i chyba z pomaranczowym kogutem na dachu - a to byl wegierski awaryjny "otwieracz" lad - odpalacz chyba tez przy znalanym kluczyku.
|
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-01-30 17:13:59 Noo i juz po problemie :]
Stacyjka wyjeta i za chwile pojdzie na smietnik bo tylko tam sie teraz nadaje heheheh Narzedzia przydatne do wyjmowania: mlotek, duuzy srubokret, maly srubokret, kombinerki, przecinak i oczywiscie wiertara z kompletem wiertel
Co ciekawe nawet przy calkowicie rozwalonej stacyjce (zostal tylko korpus) blokada dalej robila problemy i to z jej powodu nie dalo sie wyjac stacyjki |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-01-31 23:29:34 he he he Musze i ja uwazac bo nie mam takiego osprzetu do demontarzu stacyjki
UWARZAJCIE I WY |
mareczek_k Łada 2102 Wodzisław Śląski | 2005-02-26 23:57:03 tez sie meczylem ze stacyjka jak nie mialem styku w pozycji zaplon....ale z wysiągnieciem stacujki nie mialem problemow...po odkreceniu srobki z lewej strony stacyjki trzebo w dziurke (jest dalej za dziuro po srobce) wcisnac cos cienkiego, ale twardego(uzylem szydelka mamy) nacisnac to cos i posiagnac stacyjke - wyjdzie bez problemu... |