| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-17 16:17:36 Witam !
Trudno tylko przez ten objaw stwierdzic co trzeba zrobic - przede wszystkim sprawdz czy nie wycieka gdzies, poogladaj dokladnie, zobacz czy nie ma plam pod autem, czy silnik gdzies nie jest zabrudzony swiezym olejem. Wtedy moze czekac Cie wymiana uszczelniaczy. Jesli nie to znaczy, ze juz pierscienie najprawdopodoniej nadaja sie do wymiany. Trudno mi powiedziec cos na temat kosztow, bo mam Samare, ale moze ktos kto ma 2107 cos powie koledze na ten temat. Jesli nie ma zadnych innych objawow zlej pracy silnika poza tym, ze bierze olej to mysle, ze powinno pomoc to co napisalem. I mam nadzieje, ze na tym sie skonczy, a z Lady mimo wszystko bedziesz zadowolony |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-17 16:31:15 Z tego co piszesz - skoro glowica po remoncie i wymienione zawory - to wyglada na zuzycie pierscieni. Mysle, ze to nie bedzie nawet takie drogie. A uszczelki tez pozmieniaj - niby wycieki z tego niewielkie, ale zawsze na tym zyskasz, a koszt groszowy. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-17 18:27:32 ja dodalbvym tylko jeszcze uszczelnienia walu. Przednie: to widac, a tylne... hm...jakby nic innego nie pomoglo...
powiem Ci, ze u mnie wlasnie tylne puszczalo jak diabli. a moze byc tk, ze winne jest wszystko. I pierscienie, i uszczelniacze i zimerini walu. ja jeszcze planuje na razie tylko uszczelniacze i zobaczymy. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-17 22:07:32 wszystkie możliwości wypisane odma po d pokrywą zaworów wyczyścić ( wypalić z syfu ),uszczelniacze ,zymeringi ,i ewntualnie pierścienie i po problemie panoni |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-03-18 00:35:30 dla mnie sprawa dobrego ciśnienia sprężania nie wiele mówi bo głównie po tym można dojść czy pierścienie puszczają czy nie trzeba by konkretnie określić ile jest tego ciśnienia bo jak na ten przebieg to powinno być ok 10 - 11 a jeśli jest więsej czyli jakieś 13 to już bym stawiał na pierścionki bo to jest już za wysokie dla seryjnego silnika i następuje uszczelnianie dodatkowe przez olej który nie jest hamowany przez pierścień olejowy także nie ma się co za bardzo cieszyć zbyt wysokim ciśnieniem a jeśli chodzi o uszczelniacze wału to niałem przypadek tak cieknącego tylnego że wylatywało 1l na 100km ale to się wiąże z kapaniem na rure wydechową podczas jazdy i twożenie się zasłony dymnej za sobą |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-18 11:35:02
dokladnie. Z tym, ze u mnie nie wiedziec czemu zarsralo olejem cale sprzeglo... |
Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-03-22 13:21:15 no moja tez troche bierze |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-22 15:24:03
0,7 na 1000km??? i Ty widzisz problem |
PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-03-22 15:33:29 E to ja myslałem że jak moja Ładziana spala 3 litry na 10 tys to dużo i już było w planach zmiana uszczelniaczy ale jednak patrze że ta kasa pojdzie na coś innego |
lwojtowicz Łada 2107 Kraków | 2004-03-31 15:46:06 Wiec mowicie ze jak chce to trzeba jej dac |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-31 22:06:58
moja krotko przed ostatnimi naprawami zuzywala (UWAGA, to nie blad) JEDEN litr oleju na 500 (piecset) km. A dlatego, ze uszczelniacze nie trzymaly, z tylnego zimeringu plecialo struzka, wczesniej lecialo tez spod pompy paliwa, do tego palilo ostro, kleby dymu mialem za soba. Teraz nie kopci i ... zuzycie jakie - nie wiem jeszcze (ale napisze) - ale na pewno mniejsze, bo 600 km przejechane i dolewac nie trzeba ciekawostka jest fakt, ze zuzycie oleju rozslo b. szybko. Z 1,5 roku temu od wymany do wymiany spadalo akurat od max do min. |