Pytanie o świece .

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam pytanie odnośnie świec.Ostatnio po licznych perypetiach z gazem udało mi się go doprowadzić do prawie idealnej sprawności.Jedyny szkopuł tkwi w tym ,że czasem podczas ruszania po chwilowym postoju na światłach(żadko bardzo puki co)zdarza się że sie silnik przydławia a ze 2 razy nawet mi "strzelił" z gazu.Wczoraj też 1 podczas stania w korku porannym zwariował na jakieś 10 minut(ciągle sie krztusił przy ruszaniu) po czym ,gdy go troche popędziłem objawy ustały.Poradźcie czy w związku z zaistniałymi objawami należy zmieniać świeczki(nie były zmieniane przy instalacji gazu oraz niewiem ile już mają )czy też jest to wina niedoregulowania(mam się na nie udać po 500km w związku z naprawą reduktora kilka dni temu)
pozdrawiam...

takie objawy, włącznie ze strzelaniem są często winą świec lub kabli WN (wysokiego napięcia).
Spróbuj podregulować u dobrego fachury na analizatorze spalin i z komputerkiem, a jak nie pomoże to świece i kable...

Thx.Tak właśnie zamierzałem zrobić.Reguluję u znanych ci typów z różowego garażu także jestem spokojny
A ile mogą kosztować kabelki? Bo świece to chyba z kilkadziesiąt złotych...

Proponuje kupić platiniumy i bedziesz mial spokój na 110kkm a świece to rząd wielkości - sprawdź tutaj www.moto.sklep.pl
Pozdro

Hej Mam pytanie Jakie proponujecie świece do Carine E 2.0 D W wyszukiwarce nie znlazlem, wiem ze w benzyniakach macie NGK i Denso a do diesla Znalazlem na allegro te NGK za 40.60/szt. Czy to jest dobra cena??

Cytat:
2005-12-29 12:32:16, maarcinek pisze:
Hej Mam pytanie Jakie proponujecie świece do Carine E 2.0 D

Żarowe.

To mialo być śmieszne

A ile kosztują oryginały?

Jaki masz przebieg ze już wymieniasz świece?
Pozdrawiam

Przebieg 314 kkm A ile kosztuja oryginały nie mam pojęcia I czy wogóle warto zapłacić więcej za lepsze świece Jest wyczuwalna róznica w eksploatacji czy są po rostu trwalsze??

To juz troszke nastukane jest.

Moja cari ma co prawda tylko 210tys ale za to 18 lat i narazie nic nie wskazuje żeby trzeba było wymieniać świece .. a są jeszcze oryginalne I raczej właśnie o trwałość chodzi, bo parametrami to się pewnie wiele nie różnią zamienniki od oryginałów.
A jeśli przyjdzie taka potrzeba to myśle że po prostu warto zapłacić więcej (pytanie jeszcze o ile więcej).

Poszukaj Denso, bo pewnie to OEM tak jak choćby wtryskiwacze (wymieniałeś już?)

Pozdrawiam

Jeśli rozchodzi się o świece to albo oryginały a jeśli nie to polecam świece firmy NGK,tym bardziej że dla auta z instalacją gazową nie jest obojętne jakie świece w nim pracują.NGK są sprawdzone na gazie i nie ma z nimi problemów.Przydałaby się również faktycznie regulacja inst.gazowej.

No to się zrobiła maniana

Cytat:
2005-12-29 19:09:24, maarcinek pisze:
Przebieg 314 kkm A ile kosztuja oryginały nie mam pojęcia I czy wogóle warto zapłacić więcej za lepsze świece Jest wyczuwalna róznica w eksploatacji czy są po rostu trwalsze??

Toyota od lat wstawia świece Denso. Mam takie w swojej i mój ojczulek też takie ma w swojej Rollce.
Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać

to o so chozi????

Cytat:
2005-12-30 12:39:55, Kafi pisze:
to o so chozi????

Chodzi o to, czy warto kupować świece w ASO (drożej) czy w sklepie (taniej) firmy Denso

Denso to denso!!! więc co za różnica???
Oprócz kasy??
Pytałem o co chodzi bo ktoś tam pytał czy dać platynki do diesla?????????

Tak jest Marcin. Jak się dorwie w sprzedaży Denso to pewnie że brać i się cieszyć. Tak jak pisaliśmy. Są to produkty OEM.

Pozdrawiam

Jeśli masz możliwośc kupienia to jak najbardziej również polecam Denso

Sa tez dobre swiece Beru, Bosch tez chyba godny polecenia.
P.S Mowie oczywiscie o sw. zarowych ... zeby nie bylo

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-12-30 21:20:36 ]