Pasy szelkowe schroth

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taka prośbe do kogos z kraka kto posiada pasy trzy punktowe ze zwijarką bo moje maja uszkodzona zwiojarke i chciałbym zobaczyc jak wyglada to w dobrej.
I ewentualnie pozyczyc na chwile w celu podjechanie do jakiegos warsztatu w celu dorobienia danej części.
A i jeszce jak ktos by mógł jakis skan mi wysłać albo zdjęcie mechanizmu w zwijarce.
pozdrawiam krzych

Ratunku!! Człowieku!! Tu nie ma co się bawić!! To jest odpowiedzialne za Twoje i nie tylko życie!! Skoro jest uszkodzone to zrób sobie pasy 3 punktowe regulowane bez zwijarki!! Rozumiem oszczędności bo kasy jest mało ale nie posuwajmy się aż tak daleko!!

simon ma rację...wez zrob te pasy jako sztywne,bedzie bezpieczniej i bardziej hardcorowo

Wiem że to ma odpowiadać za moje bezpieczeństwo i niemiałem zamiaru zrobic tego na odczep sie.
A skoro na sztywno to jak jakies pomysły?? tylko jest taka sprawa że moja dziewczyna też bedzie jeździc tym samochodem a jest troche mniejsza odemnie i jak wtedy wyglądała by sprawa z tymi pasami??

wtedy sie je reguluje na szelkach

a ja sie podepne, mam teraz szelki w komplecie na 2 fotele, i mają po jednej szelce zaszyte i taką nakładke na jednym ramieniu. To jestten bajer co przy wypadku sie rozpruwa ten fragment i wiadomo ze pasy są powypadkowe ;D
ale chodzi o to, ze jedne to mają z lewej a drugie z prawej strony, i nie wiem ktore są na strone kierowcy, a ktore na strone pasazera?

Podepne sie, jakby ktos miał odsprzedac taki napinacz to chetnie zanabede ( najlepiej kolor niebieski)

taki napinacz to około 30PLN, nie majątek a wiesz, że dbasz o swoje bezpieczeństwo

Cytat:
2007-03-16 22:07:03, KoniQ pisze:
taki napinacz to około 30PLN, nie majątek a wiesz, że dbasz o swoje bezpieczeństwo

Gdzie go mozna kupic??

Allegro na przykład...
pierwsze z brzegu:
http://motoallegro.pl/item174228392_elektryczny_napinacz_pasow_schrott.html

kurde wygrzebałem temat sprzed 3 lat, to sie zrobił szum, a na moje pytanie mi nikt nie odpowiedział

Cytat:
2007-03-16 21:37:45, qrdesz pisze:
a ja sie podepne, mam teraz szelki w komplecie na 2 fotele, i mają po jednej szelce zaszyte i taką nakładke na jednym ramieniu. To jestten bajer co przy wypadku sie rozpruwa ten fragment i wiadomo ze pasy są powypadkowe ;D ale chodzi o to, ze jedne to mają z lewej a drugie z prawej strony, i nie wiem ktore są na strone kierowcy, a ktore na strone pasazera?

Wg. mnie to te zakładki powinny być po stronie drzwi, myśle tak ponieważ w razie wypadku jak pasy pękną to łatwiej jest wyciągnąć delikwenta z auta.
To moje skromne, zdanie jeśli sie myle niech ktoś poprawi