MotoNews.pl

[Polonez] - [klamki]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znajomek chce wymienic klamki z caro na +, czy ktos wie czy mozna przeprowadzic taka operacje bezkolizyjnie?

z tego co wiem to mozna. moze bedzie troche zabawy przy mechanizmie ale spoko mozna.

Przód: pasuje, tylko przerabiać trzeba mocowanie bembenka zamka - ten drut od zamka do bembenka trzeba zmienić (tak ma Schilton), albo umocować małymi nakrętkami (tak mam ja).
Tył: wiąże sie z wymianą zamków. Natomast klamki od wewnątrz trzeba umocować wykorzystując te blaszki ze starych klamek.

Ot i cała filozofia.

Dodam tylko ze klameczki noweczki, w folijkach sa do nabycia w zomisie po 5,pln

dodatkow zeby zamocowac klameczki z tylu trzeba kupic zameczki z ciegnami w zomisie po 5,-

Byly tez klameczki z inacej wygietymi blaszkami i wtedy nie trzeba nic kombinowac z zamkami

Dzieki panowie
Kurcze.... jestem pod wrazeniem taaaki szybki odzew
Jeszcze raz dziex w imieniu moim i kumpla,
a teraz pytanie na temat mojego fiacisza:
Czy jak chce dorobic czujniki do poziomu plynu hamulcowego, to wystarczy wkrecic korki od nowszych modeli kantow, i przeciagnac od czujnikow instalacje "+" pod kontrolke na desce?
Tak to wykombinowalem i nie wiem czy to wypali

a gdzie miesci sie "zomis"?????

A zobacz tutaj - (ja wciąż zazdroszczę że u nas na wybrzeżu nie ma takiego punktu )

www.zomis.pl

Jak byłem niedawno w Zomisie, to klamki owszem były po 5 zł/szt ale tylko wiśniowe ale wewnętrzna część klamki (mocowanie, cięgna, bębenki, kluczyki itd.) były za 50 zł za kpl. Ale nie pamętam czy to był sam przód czy 4 szt.

Moim skromnym zdaniem pozaokraglane klamki pasuja do kanciatego Poldka jak piesc do nosa, ale co kto lubi
Wg mnie zaokraglanie Poloneza na sile (wersja Plus) nie bylo szczesliwym pomyslem. Za to pieknie wyglada Caro z pakietem ORCIARI. No ale to projektowali Wlosi, a nie Koreanczycy

Pozdrowka
Adamus

Hm ORICIARI to jest to ale u nasz nie do zdobycia, jest jeden kpl. ORYGINAL na Biskupiej za jedyne 1097 zł

a z klameczkami nie jest tak źle, jakoś się je "upchnie" a dadzą trochę ożywienia bo będą srebrne ciekawe co teraz powiecie

Popieram, przerobienie na + wlasciwie nie wiele kosztuje, a za to jest satysfakcja, ze cosik dzieje sie z poldim, osobiscie podoba mi sie pomysl kumpla, pozostaly mu tylko klamki i plusik jak sie patrzy (szkoda ze tylko z zewnatrz)

mnie tez niespecjalnie podobaja sie te klamki ale...
maja dluzsze przelozenie co powoduje ze drzwi otwieraja sie znacznie lzej a to duzy plus.

Dzieki SCHIL w imieniu kumpla dobra robota
Ja niestety nie moge z niego skorzystac z przyczyn oficjalnie wiadomych =).
pozdrawiam

Witam.
Dzwoniłem dzisiaj do Zomisu w sprawie cent klamek do plusa i powiedzieli mi ze sa oczywiscie , ale po 10 zl +VAT.Czyzby zdrozały.

A mój sąsiad zaimplementował sobie klamki od + do ... kaszlaka!
Pomalowane na kolor nadwozia ("piękny" sledyn) i wyglądają, jakby stamtąd były. Tuning jak trza.

Witam
Wczoraj urwałem zewnętrzną lewą tylną klamkę, mam C+ 99 (nowy typ klamek). Czy można gdzieś kupić klamkę w kolorze nadwozia, czy muszę ją malować? Ile kosztuje i gdzie ją mogę kupić ( w miarę możliwości jak najbliżej Gliwic). Chętnie kupię używaną np. z samochodu po kasacji - tylko gdzie??

Napewno są klamki w kolorze nadwozia.
Niestety nie wiem gdzie można je dostać w twoich okolicach

To napisz chociaż gdzie w ogóle kupię klamkę w kolorze nadwozia.

W Zomisie (w Warszawie) taka klamka kosztuje 12,2zł brutto.

Jaki masz kolorek nadwozia??

Mam ciemnozielony metalik. Podaj mi numer katalogowy z Zomisu. Nie wierzę, że tak tanio!