MotoNews.pl

[Klakson]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sobie kupić jakiś dobry klakson, a wiem, że dobre są we Fiatach Uno. No to pojechałem do serwisu Fiata i pytam, czy są. Facet mówi, że tak i że to oryginalny włoski. Zatrąbił mi tym klaksonem i w ogóle fajnie, niebieskie pudełko, nazwa włoskiej firmy... no i pytam gościa ile kasy, a on na to 83zł (osiemdziesiąt trzy) !!! Ja na to Pojechałem do innego sklepu, takiego zwykłego z częściami i mówię, że chcę taki klakson jak we Fiatach Uno (taki z plastikową trąbką). Gościu daje mi pudełko, patrzę: białe, ale nazwa producenta taka sama jak tego oryginała w serwisie. Otwieram a tam taki sam klakson. No i znów pytam o cenę i już przygotowany na jakieś 60 - 70 zł słyszę 20 zł, i znów zrobiłem a zaraz później i stałem się szczęśliwym posiadaczem klaksonu. Jeśli ktoś z was miał podobny przypadek to chętnie poczytam, bo cena za ten sam towar x4 i jeszcze +3 zł, to już chyba przesada.

pozdrawiam BENY

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-07 23:11:26 ]
[ powód edycji: Zmieniałem tytuł ]

W ktorym miejscu samochodu bedzeisz montowal, sam musze kupic klakson bo nie mam

Pozdrowka
Adamus

Uwazam ze nie ma lepszych klaksonow niz te podwojne ze starych Polonezow czy duzych Fiatow.
Oryginalny zestaw kosztuje ok 60 zł (na szrocie 10 zł ) a wloska podroba 40 - 50zł

Ja mam własnie takie od starego DF, ze szrotu. Dzięki Oliemu nie kosztowało mnie to nic.

Tak jest - 2 sygnały tonowe z DF to MOC
Musze dokupić wysokotonowy - ma ktoś? Niskotonowy ma farta - przeżył już 2 gongi w 2 samochodach...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2002-11-15 18:40:16, adamus pisze:
W ktorym miejscu samochodu bedzeisz montowal, sam musze kupic klakson bo nie mam

Jak dla mnie, to najlepsze miejsce na klakson w Polonezie jest przy zaczepie do linki holowniczej. Ucho jest przykręcone na dwie śrubki, które łatwo odkręcić. Gwinty są na tyle długie, że spokojnie można tam przykręcić blachę z klaksonem.
Pewnie zaraz ktoś powie, że będzie się zalewał wodą i w ogóle... Nic podobnego. Stary klakson był tam od 8 lat i nic mu nie było, bo pęd powietrza zaraz go osuszał. Poza tym z tego miejsca lepiej go słychać a chyba o to właśnie chodzi?

Dla nifo dodam ze nowa kiera starego typu czyli ta ok Caro kosztuje 130 zł, ta od Kombiaczka 210 zł, tak wiec sam klakson nie powninien przekroczyć 30-40zł, a ile ci zaśpiewali za niego.

Cytat:
2004-09-17 15:55:33, Mebig pisze:
Dla nifo dodam ze nowa kiera starego typu czyli ta ok Caro kosztuje 130 zł, ta od Kombiaczka 210 zł, tak wiec sam klakson nie powninien przekroczyć 30-40zł, a ile ci zaśpiewali za niego.

krzykneli 40 zł ale to przesada za takie gowno!!!!

Cytat:
2002-11-16 13:57:43, OLO pisze:
Musze dokupić wysokotonowy - ma ktoś? Niskotonowy ma farta - przeżył już 2 gongi w 2 samochodach...

A że się tak spytam, bo mam takowy w domciu czyli ten 2 tonowy i jak go uruchomić, bo za holerke nie wiem do czego przypiąć kable.

Cytat:
2004-09-17 16:57:49, Mebig pisze:
Cytat:
2002-11-16 13:57:43, OLO pisze:

A że się tak spytam, bo mam takowy w domciu czyli ten 2 tonowy i jak go uruchomić, bo za holerke nie wiem do czego przypiąć kable.

Tam podpina się tylko + bo masa jest ze śruby mocującej... powinna być wsówka na kabel...

Cytat:

Ciężki jakiś, dwie tony, to chyba jakiś ruski - pewnie od Kraza albo od czołgu

a tak przy okazji Panowie czy do tego mozna zdobyc jakis mocniejszy kompresor????

SYGNAŁ JEDNOTONOWY, TRĄBKI METALOWE CHROMOWANE, W KOMPLECIE KOMPRESOR 12 V WEŻYKI POWIETRZNE

czy do samochodu osobowego mozna skolowac mocniejszy???w Tir`ach jest 24V to ja wiem ale do autka da sie kupic jakies mocniejsze 12 V ??????? pozdroweczka.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-07 23:10:54 ]
[ powód edycji: redakcja ]

Panowie czy jest mozliwosc podpiecia przetwornicy ktora z napiecia 12V dala by mi wieksze??????

Przetwornica taka to spory wydatek. Lepiej kupić w hipersklepie kompresorek na 12V taki do pompowania kół i coś ztym pokombinowć. pewnie wyjdzie taniej.

kompresorek 12V juz mam a chcialbym zeby wyciagnac wieksze cisnienie!!!!!i nie wiem jak to zrobic!!!

Potrzebuje kupić oryginalny klakson jaki był montowany w Polonezach Caro/Atu. Wie ktoś jakiej były firmy te klaksony?

Zdaje się że była to BELMA.

obecnie TRUCK-LITE EUROPE Sp. z o.o.

[ wiadomość edytowana przez: GUCZII dnia 2009-03-22 22:29:54 ]

016.29.04.41 335/12/12V 6C
BELMA - EAB

w Poldku Caro 1,6 96 r =))

Już kupiłem, dzieki.