| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pgreg Toyota Avensis Kraków | 2004-06-01 16:54:41 a czy duży jest problem z rozebraniem tego?
U mnie przyciski chodza już mało delikatnie i zastanawiam się nad czyszczeniem ewentualnie wymianą. Poza tym tylko jedna szyba ma dwu stopniowe podnoszenie/opuszczanie - a pozostałe tylko jak przytrzymuje. Co na to mozna poradzic? |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-06-07 09:24:23 Też mi się wydaje, że problem jest po stronie prowadnic.
Układ zabezpieczający przed zgilotynowaniem Aby się upewnić na 100% weź WD 40 z rurką i zapodaj trochę do obu prowadnic (przy otwartej szybie). Jeśli za 2 i 3 razem się domknie bez problemu to znaczy, że czas wymienić prowadnice lub ich gumowane wkłady... |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-06-08 08:52:42
- raczej nie staraj się dociskac szybą, jeżeli kleisz - poszukaj jakiś wąskich łapek stolarskich (takie sprężynowe żabki, albo coś) bo nie daj boże trochę kleju ci pójdzie bokiem i będziesz jeżdziła tak, jak ja kaszlakiem kiedyś - okno kierowcy nie otwierało się wcale - poprzedni właściciel "uszczelnił" uszczelki silikonem i tak już zostało |
wczymzecz Avensis'2004 Sosnowiec | 2004-08-09 15:27:50 Faktycznie uszczelka. Po podklejeniu, szybka nie wywija już takich numerów. |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2005-01-12 15:26:59 Wszystko już wiem u mnie nie ma problemu z uszczelką w drzwiach, tylko z samymi drzwiami. po prostu lakiernik mi pokazał że te drzwi to nie od mojego samochodu są tak samo jak trzy drzwi pozostałe To nic że buda się rozpada, Ważne że silnik jest jak Dzwon P.S. uwaga na wszystkie Auta sprowadzane Handlarzowi jak psu obcemu się nie wierzy Nie obrarzając psów |