| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-06-08 11:07:32 Witam serdecznie.
PAdła mi totanie elektryka w Samarce. Macie namiary do dobrego slidnego i w miarę taniego elktyka samochodowego. Objawy mam następujące - Samochód odpala bez problemu, po przekręceniu kluczka na desce nic się nie dzieje. NIe zapala się żadna kontrolka. NIe podnosi się wskaźnik ładowania akumulatora, wskazuej zero. Po odpaleniu silnika ten wskaźnik nadal pokazuje że akumulator jest totalnie rozładowany. Dopiero po przegazowaniu rusza się troszeczkę ale z czerwonego nie wychodzi. Akumulator ma 12V i jest ładowany. Nie pali się prawe światło z przodu (żarówka dobra) i lewe światło z tyłu, działają długie, nie działają wycieraczki przednie, dziąłą spryskiwacz i tylna wycieraczka. Nie ma kierunkowskazów, są awaryjne, jest stop, nie ma halogena. Kurwa, co t może być. Cały czas pali się kontrolka akumulatora. Jak cokolwiek włączę to zaczyna palić się silniej. Macie jakieś sugestie? Przypominam o tym elektyku w warszawie.... Jacek |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-06-08 11:12:06 Witam
Sprawdzałeś kostki pod skrzynka bezpieczników?? może któraś nie dochodzi do końca? |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-06-08 11:17:31 aprawdzałem, bezpieczniki są spox, chyba że pierdyknął któryś duży, tego nie wiem jak sprawdzić. Rozłączałęm w złączałem większość kostek.
Jacek |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-06-08 12:11:07 Zdemontuj licznik w samochodzie pod spodem po prawej stronie na mocowaniu kolumny kierownicy masz czarny przew.ód masowy zaraz kolo wiązki |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-06-11 23:03:49 Ostatnio kombinowłem u lumpla ze skrzynką wentylator mu nie chodził chłodnicy i coś jeszcze wyjołem skrzynkę bezpieczników wyczyściłem skrzynkę w środku miał troche syfu- zaśniedziałe pościskałem zaciski w kostkach oraz przeczyściłem bezpieczniki papiuerkiem (na leprzy styk ) i wszystko chula tylko mocno wciśnij wszystkie 9 kostek bo tyle jest pod skrzynką
panoni |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-06-13 21:35:26 Bezpieczniki - proponuje wyciagac kazdego i sprawdzac- czasem sie france przepalaja na mocowaniu, a nie na "widoku" - no chyba ze nie masz topikow, to co innego.
Poza tym, kostki- poza tym stacyjka, i przelaczniki zespolone moga dawac jakies zwarcie. Ale ja bym obstawial bezpieczniki- swiecenie swiatel na krzyz. |
popokop Lada Samara Wwa | 2007-01-11 14:58:40 ... Mam te same obiawy
Ktoś znalazł przyczynę ? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2007-01-11 16:00:55 A silnik moze pracowac ?
Kostke od stacyjki(polaczenia stacyjki) bym posprawdzal- tam sie lubi taki psikus sprawic. Do reszty skrzynka z bezpiecznikami |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-01-11 20:32:58 Witam
Kolego popokop, jak widać znalazłeś adekwatny wątek by zadać pytanie w sprawie swoich kłopptów z autem, a za chwilę nie wiadomo po jakiego grzyba, zakładasz następny, upraszam na przyszłośc zapoznać się tym wątkiem !!!!!! UWAGA NOWI UŻYTKOWNICY FORUM LKP !!!!!!! i zastosowac się zawartej tam prośby, tym sposobem łatwiej doczekasz się odpowiedzi na nurtujący Ciebie problem. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-01-12 00:26:35 Witam
Popokop, miałem podobne objawy, u mnie to był poluzowany kabel na alternatorze, jeden gruby idzie od akumulatora do alternatora i potem dalej od alternatora dalej do skrzynki bezpieczników na zasilanie auta, u mnie na szczęscie poluzował na końcówce ten od alternatora do skrzynki, więc znikło napięcie a nie zrobiło się zwarcie |