| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-07-01 10:39:49 Norma, Franc, norma, Pol próbował ściągać z nas coraz większe sumy na autostrady, których i tak długo nie będzie a wogóle nie zajmował się już istniejącymi drogami i masz skutki |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-01 10:51:17 hmm jak to cie pocieszy to ja kiedys jechałem w nocy 60km autobusem bez przedniej szyby pozdrawiam qrde niedługo trza bedzie jakies siatki na szyby zakładac............... |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-07-01 10:56:25 ja tez w szybie mam takie dwa odpryski tez ze 5 mm, a jak sie przyjrzec szybie z bliska to jest porziurawiona jak ser... takie malutkie dziurki... jest ich masa.....nie znajde 1cm kwadrawoego szyby zeby tych mikroskopijnych dziurek nie miala.... normalka..... |
PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-07-01 12:33:39 NO to widze , że nie jestem sam.U mnie tez jest pęknięcie wielkości 1cm .Kamień wyskoczył z pod tira i prosto w szybe.I jak tu się nei wk..ić. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-01 12:58:58 he.... szyba to od biedy mozna wymienic...
ale kurde najgorzej jak masz to na lakierze... ja swego czasu trafilem na jakies naprawy nawierzchni i cale aut w czarne kropeczki mialem. cos jakies bitumiczne (smola???) - zeszlo dopiero benzyna... a potem polerowanko bylo |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-07-01 13:23:48 A te mikroskopijne dziurki to nie jest czasem skutek spawania auta, z szybami?
Czesto tak sie dzieje - iskry rozgrzane lecace od spawarki, spadajac na szybe trobia takie dziurki. A drogi - jakie sa widzimy wszyscy - naprawiajac od czasu do czasu przebite opony, zmieniajac felgi na nowe, aby z powietrze nie uchodzilo, gdy je masakrycznie zegniemy- czasem zawieszenie. No tak, galki tez przez nasze drogi sie rozpadaja szybciej. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-07-01 14:03:06
jak byla spawana z przodu to byla juz rozebrana ... nawet wnetrza nie miala bo miala lakier robiony...... Nie wiem od czego sie to wzielo ale raczej z drog.... |
PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-07-01 17:02:18 A co do tej smoły to na lato to jest częste.Ciężko się to ściera nawet pasta ale jest na to jedno śmieszne rozwiązanie -MASŁO.Sam nie wierzyłem zanim nie spróbowałem.Wcześniej tez zmywałem to benzyną. |
83matys SYMPATYCZNY GOŚĆ Toyota Corolla / Yam ... Łódź | 2004-07-01 21:45:18 Jak go zatrzyma policja to go wysla na przeglad. Nie wiem jak z mandatem, ale przeglad na bank bedzie musial zrobic. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-07-02 00:32:00 I tu sie nie zgodze text typu " panie władzo jechał jakiś dupek przedemną i wiózł z bydowy pełny aż musie przesypywało gruz z budowy czy coś takiego i mi co stukneło chwile potem poszło na całej szerokości i co mam zrobić niw wiem gdzie on pojechał a szyby zapasowej nie wożę przecież ?! . Jak jeżdzą takie przeładowane auta bez zabezpieczeń materjałów sypkich to co ja mam go zatrzymać ? " Tego typu tekst zawsze działa ,jest to usterka nabyta w trasie której nie orzna usunąć od ręki to nie żarówka . A p. Pola i tę reszte psełdo śmietanke -iltekigencje to bym sprowadził na ziemie szybko i wprowadził zmiane że ich auta służbowe mają sie poruszać z normalną prędkością jak wszycy a nie bez ograniczeń prędkości
panoni |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-07-02 19:47:13 Dzis(albo niedawno) w Krakowie rozpoczal sie kolejny remont - wiaduktu ktory powstal jakies pare lat temu. Zastanawiam sie, czy na prawde nie da sie w polsce zrobic drogi raz a porzadnie ?
Nastepna sprawa jaka mi sie nasuwa, to te nasze cudowne autostrady na euro 2012 - co myslicie o tym ? Damy rade ? Czy jesli tak, to czy jakosc tego bedzie przyzwoita ? Czy tez rozpadnie sie zaraz po euro 2012 ? Ja sceptycznie jestem do tego nastawiony. Dzis zrobilem traske Krakow - Nowy Targ(na trasie Krakow Zakopane) i Nowy Targ - Krakow, gdzie nasza ukochana zakopianka(droga ta wlasnie) jest w remoncie, przebudowie, budowie, i cholera wie w czym jeszcze. Mozna pomyslec - fajno - robia cos - tylko ze z moich obserwacji wynika, ze kazda grupka paro-osobowa-robotnikow na roznych odcinkach tejze trasy, sie po prostu opierdziela ! Jeden cos kopie, albo glaszcze asfalt- a np. 5ciu innych opiera sie o lopaty, albo nic nie robi siedzac np. na krawezniku. Czy na prawde nie ma chetnych do roboty w tym kraju ? Slyszalem juz teksy jakis tam ekspertow, ze jesli uda nam sie wybudowac te autostrady, to pobijemy rekord swiata w szybkosci budowy autostrad, ciekaw jestem czy w jakosci rowniez pobijemy jakis rekord ? Bo ponoc to tylko w polsce buduje sie asfaltowe, podczas gdy na calym swiecie- albo moze tylko w europie, robi sie je z betonu ! Ostatnio nawet w ti-wi widzialem program/dyskusje o tym z ministrami transportu, drogowcami ,finansowcami itp itd, i byl tam rowniez zaproszony dziennikaz z Czech.
Otoz ten pan, z Czech, powiedzial ze on w ogole tego nie rozumie, po co ci politycy sie pokazuja w mediach, robia aferty, rozmowy, obiecanki drog i autostrad, zamias sie wziasc do roboty. Mowil ze to wyglada wszystko w polsce jak niezly "Czeski Film" . Tam, w Czechach, ponoc tego nie ma- tam sie buduje i koniec. Co za kraj... Polska wlasnie |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2008-07-03 12:21:47 A my od jesieni mamy pierwszy odcinek auostrady A1 w woj. pomorskim - WOW cale 25 km. Nalezy wspomniec jest jest to "autostrada" platna - cale 3,70 po obniżce (bylo prawie 7 zl). Ostatnio jak wracajem ze slaska to sobie chcialem skrocic droge i sie wbilem na autostrade - oj jaki byłem głupi!!!! Czekałem 30 mni na bramkach (3 z 8 były czymme, bo przeciez wszyscy chca oglada final ME). Żenada!!! Najlepsze drogi sa na śląsku - Gierek wiecznie zywy ![]() |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-07-21 11:28:55 "Fiasko rozmów w sprawie kluczowej na Euro 2012 autostrady (Dziennik, dd/21.07.2008, godz. 08:29) Załamały się negocjacje w sprawie autostrady A2 z Nowego Tomyśla do Świecka. Jak nieoficjalnie dowiedział się "WSJ Polska", koncesjonariusz trasy Autostrada Wielkopolska (AW) zrezygnuje z budowy. Inwestycję będzie musiała przejąć GDDKiA, ale prawdopodobnie nie zdąży jej zakończyć przed Euro 2012 - czytamy w "Dzienniku". Dzisiejsze rozmowy ostatniej szansy według obserwatorów nic nie dadzą, bo stanowiska stron dzieli przepaść. AW, która negocjuje z kolejnymi rządami od czterech lat, zaproponowała na początku lipca, że wykona odcinek w cenie 12,5 mln euro za 1 km. Zdaniem spółki, powodami do podwyżki są wzrost kosztów robót drogowych i słabnący kurs euro. Z powodu różnic kursowych spółka straciłaby 600 mln zł. GDDKiA proponuje 9,6 mln euro za kilometr. Decyzja o wycofaniu się z inwestycji jest bardzo prawdopodobna, a fiasko rozmów oznacza opóźnienie w budowie 105-kilometrowego fragmentu autostrady, która ma połączyć Berlin z Poznaniem i Warszawą. UEFA zalicza tę trasę do kluczowych inwestycji drogowych, które muszą być gotowe przed Euro 2012. Zmiana wykonawcy przesunie oddanie odcinka do ruchu o półtora roku, a nawet dwa lata. Więcej w dodatku "The Wall Street Journal" do "Dziennika". " Blahaha, jestem okropnie ciekawey ile drog zrobia do 2012, i jaka beda mialy trwalosc. Mnie to sie wydaje ze to bedzie jak rok 2000 i bomba komputerowa, konta sie wyczyszcza, armaty odpala - masa ludzi w to uwierzyla, tak jak teraz masa wierzy ze beda drogi
Choc moze to malo szczesliwe porownanie |
ladamaniak Wałbrzych | 2008-08-07 02:39:59 no ja ostatnio felge pogiąłem.jak wpadłem w dziure to aż auto mi podskoczyło dobra rada po Wałbrzychu to tylko T-34 jeździć lub uazem ale przede wszystkim ŁADĄ!!!!!!!! |