MotoNews.pl

Jakie świece zapłonowe do Yarisa 1.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Z powodu zbliżającego sie przeglądu 30kkm zwracam się z pytaniem o świece w yarisie 1.0. Jakie polecacie i gdzie najlepiej kupić we Wrocławiu poza ASO.
I co jeszcze poza olejem i filtrami wymienia się po takim przebiegu.

Ja polecam sportowe świece Splitfire Triplle Platinium (gwarancja na 160000km), drogie ale warto, kupujesz raz i masz spokój a efekt jest zaskakujący i odczuwalny.

Pozdrawiam
Katka

A swiec w Yarku nie wymienia sie co 60tys km??

Cytat:
2004-07-02 10:46:36, Katka pisze:
Ja polecam sportowe świece Splitfire Triplle Platinium (gwarancja na 160000km), drogie ale warto, kupujesz raz i masz spokój a efekt jest zaskakujący i odczuwalny.

a gdzie je najlepiej (najtaniej ) kupić? w necie USA znalazlem po $5,99 pewnie u nas 10 razy drozej ??

KLIK

powiem to tylko raz : KUPUJCIE NGK i żadnych innych. świece typu brisk nowe już nie działają, bosch ( powinno byc o mój bosche) produkują w czechach i sorki ale to wielki shit. swiece NGK kosztują około 12 zetów (przynajmniej ja tyle płacę ) i działają super. nie tylko w japończykach. rozmawiając z różnymi mechanikami zawsze słyszę NKG. ja też kiedyś zaszalałem i kupiłem "o mój bosche" platynowe, wytrzymują one około 60-80 tys bez wymiany i faktycznie elektrody wyglądały super a porcelana miała mikropękniecia i siała prądem do okoła

Nie wiedziałem że w 1,0 świece wymienia się co 30 tys !?
właśnie miałem przegląd na 30kkm w 1,3, a świece wymienią dopiero przy 60 kkm - czy w 1,0 jest inaczej ?
why ?

Cytat:
2004-07-03 23:08:49, rogacek pisze:
powiem to tylko raz : KUPUJCIE NGK i żadnych innych.

RACJA. zamowilem sobie w USA ostatnio platynowe NGK, zobaczymy ja sie będą sprawować. Napiszę raport

Brisk Premium... twierdza ze sa najlepsze, w wiekszosci sklepow tuningowych radzili mi je nabyc.

Odpowiedź jest tylko jedna jak pisze Rogacek only NKG lub Denso.

Ale swiec w Yarisie nie wymienia sie przy 30 tys NAPEWNO - to jest jeszcze za maly przebieg..... sadze ze wlasnie co 60 tys - albo 90..... BTW na jakich swiecach jezdza Yarisy?