[Stodwadzieściasześć Pe) Tylne białe klosze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam z tylu białe klosze ale znudzily mi sie i widze ze co drugi kaszlaczek juz je ma wiec postanowilem troche je przerobić. Minowicie dół na czerwono a na biało tlyko kierunkowskaz. Tylko mam pytanie do Was-jak to zrobic? jak to zrobiliscie w swoich maluszkach? czy to moze trzeba kupic juz takie gotowe ? Mam jeszcze jedno pytanko. W sklepie widzialem zamiast żarwki takie fajne diody. Tylko czy one mają w sobie pozycje i hamulcowe czy tlyko pozycje? są dosc drogie ale mogą dac fajny efekt. I jeszcze jedno. Czy te diody swiecą na czerwno? ja co chwile musze malowac żarówki czerwnoną farbą do szkła bo zaczynają mi tylne lampy świecić na różowo roz chcieli mi juz dawód za to zabrać .
A wiec w skrócie- jak polecacie zrobic tltne lamy czerwone z białym kierunkiem
- czy ktoś z Was stosował te diody
Pozdrawiam

mozesz kupic na allegro cale klosze albo pojsc do jakiegos sklepu lakierniczego i kupic spray do lamp.

Kurde odpuście sobie te białe klosze w kaszlach!!!!!!! Szlag mnie trafa jak trafiam na takiego malca w nocy. Świeci ton różowo albo ch.. wie na jaki kolor. A jak kierunek włączy to na bilo mruga. No tragedia!!!!

trzeba trafic na dobre zarowki. u mnie od pol roku sa soczyste kolorki...

Do wyboru masz:
1. Pomalować dół spreyem.
2. Odciąć brzeszczotem , wyrównac i skleić 2 połówki.
3. Wyciąć z czerwonego szybkę i wkleić w środek białego klosza. Ja mam tak.

a jeszcze prościej kupić gotowe,biało-czerwone klosze i jest po problemie

Malować trzeba! Mozna kupic farbe modelarska za 7-8 zl (czerwona przezroczysta) i tylko od srodka malowac bo sie przy myciu nie rysuje... Ja tak mam- foty w profilu.

Bialo czerwone klosz ekupuje sie na giledzie dokladnie tak samo jak cale biale... Po co kombinowac?????

Pomalowac farbka do zarowek firmy Hella i o zawodach...

Cytat:
2004-07-03 15:02:20, Krzyh00 pisze:
trzeba trafic na dobre zarowki. u mnie od pol roku sa soczyste kolorki...

A zwykle przednie nie sa odpowiednie ?

Cytat:
2004-07-03 19:53:55, Zuraw pisze:
Bialo czerwone klosz ekupuje sie na giledzie dokladnie tak samo jak cale biale... Po co kombinowac?????

No jezeli ma juz białe to po co ma drugi komplet kupowac?? Najlepiej sprayem do lamp pomalowac dół...

z czerwonego i bialego zloz jeden tak bedzie najuladniej. a biale faktycznie sa juz opatrzone/

Cytat:
No jezeli ma juz białe to po co ma drugi komplet kupowac?? Najlepiej sprayem do lamp pomalowac dół...

O - dzien dobry Panu. CO tam slychac w zapomnianym swiecie? Podeslij zdjecia swojego smaochodu juz gotowego, bo ludzie na stornei sie dopytuja o nie zaintrygowani...

moim zdaniem najlepszy patent jest u DOOHa!!! fajnie to z boku wyglada!!!...a co sadzicie o gorze czarnej a dole czerwonym???...albo dole czrnym a gorze czerwonej!!! da rade???!!!

msuisz miec widoczne odblaki bo Cie czipsy capna

podklejasz pod baiłe klosze idealnie wycięty odpowiednik z czerwonego, efekt bardo ładny, polecam..mam tak..

Cytat:
2004-07-03 21:31:59, dejta pisze:
Pomalowac farbka do zarowek firmy Hella i o zawodach...

A sprawdziłeś to?? Bo ja kiedyś kupiłem jakąś frbkę do żarówek (niby specjalną) Najpierw sie kopciło, potem pękało, a na końcy wypalało. Tylko to nie była farba helli. Drogi ten wynalazek??

Ja tak w ogóle to kiedyś chciałem pokombinować z diodami, ale jakoś nie moge sie nigdy zabrać.

Sa odpowiednie CZERWONE zarowki Z DIODAMI , zarowka wyglada w ten sposob ze.... zamiast szklanej bańki jest plastikowa a w srodku zamiast wolframowej "niteczki' jest chyba 12 diod ( 7 dookola 5) zarowka swieci tak jak normalna czyli posiada pozycyjne i hamulcowe koszt takiej zarowki u nas w miescie 15-20 zl za sztuke efekt niezly bo diody są z soczewkami wiec niezle swieca widzialem, samme u robic sie nie oplaca .. koszt diody ok 1zl a zeby to jakos wygladalo to te 12 musi byc i ceny prawie sie kalkuluje

Takie coś to widziałem. Ja chciałem zrobić po obrysie lampy

Ja malowale zarowki faro do zniczy czerwona i nic sie nie dzieje.Przejezdzile cala zime i mic sa czeroe jak bylo.Polecam!!!!jak by ktos chial takie zaroki to moge zrobic!!!!