MotoNews.pl
0 Zagięcia blach i masa uszczelniająca (56010/0)

Zagięcia blach i masa uszczelniająca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Chciałbym się zapytać, czy ktoś się orientuje w jaki sposób lakiernicy kładą pasek masy uszczelniającej (takie białe elastyczne dość) na ranty drzwi, maski, klapy? On jest taki równy...w dodatku półokrągły - i to mnie właśnie nurtuje.
Tą pastę następnie się maluje i wszystko ładnie wygląda.

Ktoś się kiedyś z tym spotkał?
Pozdrawiam

--
Wow, kiedy ja ostatnio zaczynałem wątek

Cześć,
Nakładają pistoletem z końcówką w takim ładnym kształcie
Jest do tego specjalny pistolet na spręż. powietrze do którego podczepia się pojemnik z masą uszcz. Możesz zajrzeć tutajAPP

Dzięki !
Chodzi zdaje się o coś takiego, tak -
Pistolet natryskowy do mas uszczelniających ?
Prawdę mówiąc przydałyby mi się same te końcówki. Sprężarkę mam, ale kupować cały pistolet żeby 50cm masy położyć ..
Nie orientujesz się ile takie coś kosztuje?
Jest jeszcze Dysza z prowadnicą do wkładów 310ml. Zdaje sobie sprawę, że nakładanie ręczne ma tą wadę, że raz moze być wiecej materiału raz mniej ale nie jest to taką tragedią. Masz jakieś doświadczenia z tą dyszą?

Pozdrawiam

Niestety nie,
Sam jestem ciekaw tego w działaniu. Myślę że wszystko zalezy od wprawy nakładającego. Trzeba by poćwiczyć pewne i równomierne przesuwanie końcówki. Dla nas "klientów końcowych" to w tej ofercie atrakcyjne są tylko takie rozwiązania o których mówisz.
Ja w tej chwili jestem bardziej zainteresowany uzupełnieniem powłoki antykorozyjnej we wnękach kół i też zamierzam wykorzystać małe pojemniki z masą w sprayu .
Pozdrawiam.

Racja ... dzisiaj moze skoczę do sklepu i zobacze co i jak.

Widze ze mamy o czym pogadac
O wnękach kół to ja tez myśle. Rok temu głupio zrobiłem...
Najpierw oczywiscie wszystko porządnie wyczyściłem
Potem cynk w spayu
A potem bitex Nie wiem czy poprawiać w tym roku czy dopiero w przyszłym. W każdym razie myslałem o Środek do ochrony karoserii i masa uszczelniająca U210. Jak Ty uważasz? A moze masz co innego?
Szukam czegoś co kiedys nazywalo się plastizol. To własnie było dość twarde, elastyczne i żółte a nie czarne.

Aaaaa... Musisz brać spray Pogadaj z kimś kto ma kompresor. Po pierwsze lepiej wyjdzie, poza tym taniej, nawet jak mu zapłacisz za udostępnienie kompresora.

Co do kosztów to racja, tylko że nie mam garażu a roboty jest na 20 minut. Podlewarowac boczek,zdjąć koła, popryskać, założyć koła i druga strona. Na szczęście u mnie wystarczy samo uzupwłnienie. W każdym razie to co zastosuję musi być elastyczne, to co proponujesz widzi mi sie OK. Ja chyba zastosuje APP U 200 UBS bo wystepuje w aerozolu. Myślę że dwie puszki wystarczą.
Pozostaje tylko poszukac po sklepach

Wiec takie buty ... niei przykładasz się
APP U 200 UBS? Spróbuje dzisiaj looknąć ile kosztuje i dam wtedy znać.

Pozdrawiam

THX

Pozdrawiam

A ja tam ubytki uzupełniłem masą BOLL Pędzel w dłoń i luzik-i tak przecież tego nie widać.

To jakieś kauczukowe czy bitumiczne ?
No ja bitex też pędzlem jechałem

Cytat:
2004-07-15 13:26:59, MisiekII pisze:
To jakieś kauczukowe czy bitumiczne ?
No ja bitex też pędzlem jechałem

Bitumiczne - tak mi się zdaje - czarne jak smoła i śmierdzi jak asfalt Wygląda identycznie jak "AUTOSMAR".

BOLL - jest tu trochę ciekawych rzeczy...

No takie zielone właśnie. Dzięki.
Teraz sobie poczytam w necie zamiast męczyć sprzedawcę, który i tak g. wie

Bitumiczny to tylko na podwozie, z nadkoli za bardzo wypłukuje. Tak ja uważam.

Pozdro

Dosyc dobrą masą jest Boll bo jest bardzo elastyczny i ma bialy kolor,szybko wysycha,mozna go malowac i nakladac szpachelka.Sprzedawany jest w puszkach o roznych objetosciach i mozna go dlugo przechowac.Jest sporo roznych srodkow Boll'a w puszkach i sprayach o roznych kolorach i konsystencjach.
Do nalozenia wypuklego paska masy wystarczy przyciac koncowke tubki i recznie wycisnac zwykla wyciskarka.Im szersze wyjscie z tubki tym latwiej to pojdzie i rowno sie polozy,reszta to zwinnosc w rączkach.

Grzesiu zawsze niezastąpiony
Golden_Flyer podał link b strony Boll'a. Którego preparatu używałeś? Jak go nanosiłeś - pędzlem czy pistoletem? Jeśli pędzlem/szpachelką to jeszcze jedno pytanie - wychodzi w miarę równej grubości powierzchnia?
Z przycięciem końcówki - niezły pomysł. Zobaczymy tylko czy się łapki nadadzą
Jak sie w końcu za to wszystko wezmę to dam znać.

Pozdrawiam