[DOHC] miska od argenty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wzialem sie za wymiane pierscionkow i glowuicy w moim dohc i przy okaqzji wyszlo pare drobiazgow, miedzy innymi pekniety smok pompy oleju. Mam szeroka miske z argenty wraz ze smokiem. Pytanie- jakiej dlugosci powinna byc rurka odprowadzajaca skroplony olej z odmy do miski dla miski od argenty (napewno krotsza niz do glebokiej miski od 131). I pytanie drugei, ile oleju wlac do takiej michy? Bagnet to osobna historia, bo w argentach byly elektryczne z czyujniekiem do check-panela, wiec tu napewno bede musial cos rzezbic.

Pozdrawiam.

nie wszystkie argenty miały ten elektryczny bagnet, u mnie jest zwykły tzn taka jakby sprężyna "skoszona" w pewnym momencie. Tą rurke postaram się dziś zmierzyć i podać wymiar

Cytat:
2004-08-02 13:50:34, Bodzioo pisze:
nie wszystkie argenty miały ten elektryczny bagnet, u mnie jest zwykły tzn taka jakby sprężyna "skoszona" w pewnym momencie. Tą rurke postaram się dziś zmierzyć i podać wymiar

zmeirz od mocowan do bloku w dol, bo w sumei tylko ten wymiar mnei interesuje
z gory dziekuje

pomierzyles? Chcialbynm juutro zalozyc miske i wyniki Twoich pomiarow znacznie ulatwilyby mi zadanie

kosa nie bardzo rozumiem o jaką miske Ci chodzi bo mam silnik z argenty (2.0 c3000) i misa jest taka sama(kształt)jaką mam w 131 tyle że wydaje mi sie że ta od argi jest głębsza.
jeżeli dalej chcesz ten wymiar to napisz,silnik mam rozebrany więc nie ma problemu

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-08-03 22:59:49, mar125 pisze:
kosa nie bardzo rozumiem o jaką miske Ci chodzi bo mam silnik z argenty (2.0 c3000) i misa jest taka sama(kształt)jaką mam w 131 tyle że wydaje mi sie że ta od argi jest głębsza.
jeżeli dalej chcesz ten wymiar to napisz,silnik mam rozebrany więc nie ma problemu

chodzi mi o miske podobna do tej:

wow ,ile "to" ma pojemności oleju??
moja patrząc na fotke jest mniej więcej tak samo głęboka,tyle że nie ma tych"poszerzeń"

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Bodzioo, co z tym wymiarem?

Przepraszam, że się tyle zeszło ale nie miałem kluczy do pomieszczenia, w którym mam 2.0 ale wkońcu klucze do mnie wróciły i wyniki to:
rurka - chyba ta bo silnik jest rozebrany na czynnyki pierwsze ma 29 cm długości ale jest powyginana tak że ma ok. 27,5 cm.
Jeszcze raz najmocniej przepraszam.

Panowie pilnie poszukuje miski takiej jak na zdjeciu. Jezeli ktos nie chce sie z nia rozstac, to potrzebujeprzynajmniej rysunkow z wymiarami. Mam taka na samochodzie ale nie chce mi sie wyciagac motoru aby ja pomierzyc do skopiowania. kontakt tel 0 22 815 33 96

ta ze zdjecia to miska produkcji Crofta. A miche od argenty juz zalozylem- tylko jest niebiezpiecznie blisko kabla od rozrusznika przymocowanego do belki pod silnikiem. no i dostep do korka spustowego jest nieciekawy. Ale za to mam wiekszy przeswit pod silnikiem.